Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΓΛΕΖΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(πάντως δεν είναι Βουλή αυτή με Γλέζο και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ…)

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΓΛΕΖΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(πάντως δεν είναι Βουλή αυτή με Γλέζο και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ…)
ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΑΔΩΝΙ Υποχρεωτικό δάνειο από τα μεγάλα εισοδήματα προτείνει ο Γλέζος
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε το Σάββατο στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, όπου και μίλησε μεταξύ άλλων και για τους τρόπους με τους οποίους μία κυβέρνηση θα μπορούσε να αντλήσει ρευστότητα από τους πολίτες, αντί να επιβάλλει νέα «χαράτσια». Όπως είπε ο κ. Γλέζος, θα μπορούσε να συναφθεί με τους πολίτες ένα δάνειο διπλής μορφής:
1.    εθελοντικά, όσοι πολίτες έχουν εισόδημα κάτω από ένα όριο(το οποίο έθεσε στις € 20.000 ετησίως), να εισφέρουν € 100 μηνιαίως σαν δάνειο προς το κράτος
2.    υποχρεωτικά, όσοι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα, να εισφέρουν το ίδιο ποσό, επίσης ως δάνειο
Όπως είπε μάλιστα, στην ελληνική Ιστορία υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου το κράτος προχώρησε σε αντίστοιχες κινήσεις. Η αντίδραση του Άδωνη Γεωργιάδη ήταν άμεση, καθώς όπως είπε αυτό έγινε σε συνθήκες πτώχευσης ή πολέμου, κατηγορώντας τον κ. Γλέζο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να οδηγήσει τη χώρα στην πτώχευση. «Εσείς έχετε πτωχεύσει τον ελληνικό λαό, τολμάτε και μιλάτε;» του αντέτεινε ο κ. Γλέζος. Όσον αφορά το όριο για την εθελοντική ή υποχρεωτική συμμετοχή, σημείωσε ότι είναι κάτι που θα συναποφασιστεί, δεν έχει οριστεί, απλώς ετέθη ως παράδειγμα. «Δια της βίας κόπηκαν μισθοί, συντάξεις και επιδόματα. Εδώ δεν μπήκε κανένα όριο. Απλώς να σώσουμε το κεφάλαιο», σημείωσε, για να προσθέσει αργότερα: είναι η ώρα να κάνουμε την αντιστροφή, να ζητήσουμε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα να συμβάλει υποχρεωτικά. Στο πάνελ βρισκόταν και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς, ο οποίος έθεσε μία άλλη παράμετρο της διόγκωσης του χρέους και της «συνευθύνης» της Αριστεράς, αλλά και τμημάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Όπως είπε, το 2001 με το νόμο Γιαννίτση επιχειρήθηκε να λυθεί το πρόβλημα χρηματοδότησης του ασφαλιστικού, αλλά η μεταρρύθμιση ακυρώθηκε από τις μαζικές κινητοποιήσεις των συνδικάτων, με τη συμμετοχή και των «πράσινων» οργανώσεων. «Μετά από 10 χρόνια το κόστος του ασφαλιστικού είναι 50 δις, το 1/6 του συνολικού χρέους» της Ελλάδας, πώς μιλάμε για τοκογλύφους; Αναρωτήθηκε. Η ΒΕΛΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΕΤΥΧΕ(αφού έκαναν 541 μέρες-εύχομαι να μην τους ξεπεράσουμε, γιατί δεν είμαστε δομικά Βέλγιο- να κάνουν κυβέρνηση) «Στον πατριωτισμό των Βέλγων απευθύνθηκε η κυβέρνηση των Βρυξελλών και δικαιώθηκε. Υπό το βάρος του υπέρογκου δημόσιου χρέους και εν μέσω της ευρωπαϊκής κρίσης, που έχει καταστήσει πολύ δύσκολη την πρόσβαση στις αγορές, η νέα κυβέρνηση των Βρυξελλών-που ορίστηκε προ ημερών έπειτα από 19 μήνες ακυβερνησίας- αποφάσισε να ζητήσει την έμπρακτη στήριξη των πολιτών της χώρας, εκδίδοντας ένα ειδικό ομόλογο. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς αντλήθηκαν € 5,7 δις, ποσό πολλαπλάσιο από τον αρχικό στόχο των € 200 εκ. Στο ειδικό αυτό ομόλογο, οι Βρυξέλλες πρακτικά ζητούσαν από τον κάθε Βέλγο να δανείσει την κυβέρνηση € 520. Προσέφεραν επιτόκιο μόλις 4%, το οποίο είναι σαφώς χαμηλότερο από αυτό που ζητούν οι αγορές, αλλά υψηλότερο από ό,τι προσφέρουν οι τράπεζες για τις καταθέσεις.  Επισημαίνεται ότι η νέα κυβέρνηση του Βελγίου, η 1η ύστερα από 541 ημέρες ακυβερνησίας, ορκίζεται σήμερα(25/11/2011). Σχηματίστηκε με τη συνεργασία 6 κομμάτων και πρωθυπουργός είναι ο σοσιαλιστής(σχόλιο: καμιά σχέση ο… Φλωρινιώτης των Βρυξελλών με τον ΓΑΠ) Elio Di Rupo. Χθες, οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας κατέληξαν σε συμφωνία για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ξεπερνώντας και το τελευταίο εμπόδιο που απέμενε για να τερματιστεί η πολιτική κρίση.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου