Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Προειδοποίηση Weidmann στην Αθήνα να τηρήσει τις συμφωνίες(το ψέμα του Ευρωπαίου φορολογούμενου που «βοηθάει» τους Έλληνες δεν το βαρεθήκατε;)


Προειδοποίηση Weidmann στην Αθήνα να τηρήσει τις συμφωνίες(το ψέμα του Ευρωπαίου φορολογούμενου που «βοηθάει» τους Έλληνες δεν το βαρεθήκατε;)
«Σαφή προειδοποίηση» απευθύνει στην Αθήνα ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann, να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με το ΔΝΤ και την ΕΕ, αλλιώς η χρηματοδότηση θα σταματήσει. Η γερμανική εφημερίδα «SUDDEUTSCHE ZEITUNG» φιλοξενεί ολοσέλιδη συνέντευξη του διοικητή της Bundesbank, ο οποίος αναφέρεται στην Ελλάδα και με την αφορμή των αποτυχημένων προσπαθειών σχηματισμού κυβέρνησης. «Τα μνημόνια και η δανειακή σύμβαση συμφωνήθηκαν ανάμεσα στο ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ελληνική κυβέρνηση. Εάν η Αθήνα δεν τηρήσει τις υποσχέσεις της, είναι μια δημοκρατική απόφαση. Αλλά η συνέπεια θα ήταν να υπάρχει πια η βάση για εκταμίευση άλλων δόσεων. Εξ άλλου και οι χώρες που έχουν συμβάλει στην οικονομική βοήθεια είναι υπόλογες στη δική τους κοινή γνώμη», αναφέρει ο Weidmann. Επίσης, υποστηρίζει ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είχε πιο καταστροφικές συνέπειες για την ίδια τη χώρα. «Θα ήταν ένας απλουστευμένος τρόπος να υποθέσω ότι έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έλυνε μονομιάς το πρόβλημα. Ένα τέτοιο βήμα θα ήταν χωρίς προηγούμενο και θα είχε ιστορική σημασία και θα έφερνε πολλές ανασφάλειες» διευκρινίζει. Τέλος, αναφερόμενος στο δημοσιονομικό σύμφωνα και την επικείμενη επίσκεψη του Francois Hollande στο Βερολίνο, ο κ. Weidmann απορρίπτει το επιχείρημα περί γερμανικών υπαγορεύσεων. «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο», υποστηρίζει.
Schauble: Ετοιμαζόμαστε για τυχόν έξοδο της Ελλάδας(θέλουν να μας αναγκάσουν να πούμε δεν αντέχουμε άλλο την Ευρώπη ΜΑΣ που την κάνατε σαν τα μούτρα ΣΑΣ) Νέο μήνυμα στέλνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schauble, στην Ελλάδα, μέσα από τις σελίδες της γερμανικής εφημερίδας «DIE WELT». Ο κ Schauble επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση του Βερολίνου προετοιμάζεται για τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Καμιά χώρα δεν μπορεί να πιέζει μιαν άλλη να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ(σχόλιο: δεν φαίνεται;). Φυσικά εμείς δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να βγει η Ελλάδα», τονίζει ο Schauble σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, η οποία θα δημοσιευθεί την Κυριακή. Επίσης, δηλώνει ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να συζητήσει πρόσθετα μέτρα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης. «Αν οι Έλληνες έχουν ιδέες για το πώς θα προωθήσουμε την ανάπτυξη, μπορούμε να τις συζητήσουμε και να τις πάρουμε υπόψη», εξηγεί. «Όμως, ο τελικός σκοπός είναι να ξανακάνουμε την Ελλάδα ανταγωνιστική (...) Αυτό απαιτεί οι θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις, που έχουν συμφωνηθεί, να υλοποιηθούν, αλλιώς η χώρα δεν θα έχει καμία προοπτική», επιμένει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. «Η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να αποκτήσει την απαιτούμενη πλειοψηφία γι' αυτό. Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι θα δουν σύντομα το λογικό δρόμο»(σχόλιο: να κάνουμε ό,τι θέλουμε), προσθέτει, αναφερόμενος στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετεκλογικά και στις αποτυχημένες προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου