Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ
[ακόμα ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ έπιασε στο βρωμόστομά του το σπέρμα του Ανδρέα]
Πρίν 180 χρόνια
“…Ελπίζω ότι όσοι εξ’ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν, θέλουν γνωρίσει μεθ’ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματος των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλά ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της”
“…εφ’ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματα μου αρκούν δια να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενω ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν”
Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος,
πρός την Δ’ Εθνοσυνέλευση
·         Μυστικός επαναστάτης αλλά ενεργός: http://www.hellas.ru/sections/culture/kapodel.shtml
·         Ήταν από αριστοκρατική οικογένεια της Κέρκυρας, αλλά όχι νεόπλουτος και από τζάκι (ΓΑΠ και όχι μόνο). Δεν του επέβαλλε η οικογένεια να γίνει πολιτικός πάσει θυσία(πολιτών και έθνους). Έφτασε με το σπαθί του στην θέση του, με την σύγχρονη ορολογία, Υπ. Εξ. της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και βοήθησε την Ελλάδα από το αξίωμά του όσο λίγοι.
·         Αντίπαλος του Metternich(Γερμανός σύμβολο αντίδρασης στην αλλαγή στην Ευρώπη κατά την Γαλλική και μετά την Ελληνική Επανάσταση).
·         Ο τραπεζίτης φίλος του Εϋνάρδος ήταν φιλέλληνας, όχι τοκογλύφος. Σχεδίασαν μαζί την ελληνική οικονομία και έκοψαν το 1ο νόμισμα της νεότερης Ελλάδας(φοίνικας- που αναγεννιέται από τις στάχτες του, όπως πλειστάκις η Ελλάδα μας-).
·         Έφερε την πατάτα στην Ελλάδα(δεν έκανε πατάτες όμως) για να θρέψει τα Ελληνόπουλα που λιμοκτονούσαν, όχι μόνο λόγω του πολέμου, αλλά και των φατριών των «Ελλήνων» που ονειρεύονταν καρέκλες πριν γίνει το κράτος, κράτος.
·         Η Ελβετία τιμά τον Καποδίστρια γιατί χάρη σ’ αυτόν είναι ο παράδεισος του σήμερα. Εδώ, στα βιβλία, αναφέρεται(σε 5 αράδες το πολύ) ως αυταρχικός και συγκεντρωτικός! Και δώσατε το όνομά του στον 1ο χωρισμό-βόλεμα νέο-κοτζαμπάσηδων της Ελλάδας σε νομαρχίες και δήμους(Σχέδιο Καποδίστριας), ενώ ο δικός του χωρισμός ήταν προς όφελος της τότε ελληνικής επικράτειας.
·         Ήρθε πλούσιος και έφυγε φτωχός από βόλι ατόμου που δίψαγε για εξουσία (Μαυρομιχάλης). Και μάλιστα έξω από εκκλησία(Αγ. Σπυρίδων, Ναύπλιο), καθότι ο κυβερνήτης ήταν αληθινός χριστιανός και πατριώτης θερμός. Κανονικός μάρτυρας του έθνους μας. Πόσα θα είχαμε γλυτώσει από τον Όθωνα ως σήμερα αν δεν είχε βρει το σώμα του η σφαίρα… http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2011/09/blog-post_6228.html
·         Δεν φορούσε, παρά με το ζόρι, την επίσημη στολή του. Δεν ήρθε για μεγαλείο και θρόνους στην Ελλάδα και ήταν Λάκωνας, Σπαρτιάτης αρχαίος στην διατροφή, οσότου χορτάσουν γλυκό φαί και ψωμί όλοι οι Έλληνες(πράγμα που δεν συνέβη, γιατί όλοι οι επόμενοι «κυβερνήτες» του τόπου ήταν ΚΑΙ είναι προσκυνημένοι σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Αμερική)
·         Έλεγε και στην Εκκλησία να βοηθήσει τον λαό, αλλά πολλοί ανώτεροι και ανώτατοι κληρικοί, διαχρονικά, έχουν μεγαλύτερη αγάπη από τον Ιούδα στα αργύρια(όχι μόνο 30). http://www.egolpion.com/kapodistrias_ekklhsia.print.el.aspx
·         Είχε πει στον Rothschild(τοκογλύφο, ο οποίος 1ος άρχισε το πλιάτσικο στην Ελλάδα) «ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΝ». Είχε προειδοποιήσει και το Metternich και τους ομοϊδεάτες του(πρόγονοι Merkel) για το ίδιο.
·         Επί του κυβερνήτη παράδειγμα πατριωτισμού ήταν η Ψωροκώσταινα, που έπλενε δωρεάν και χωρίς να της ζητηθεί τα ρούχα των ορφανών της Επανάστασης στο ορφανοτροφείο που ίδρυσε ο μεγάλος αυτός άνδρας στο Ναύπλιο. http://www.pare-dose.net/?p=2521 Αυτή η πλύστρα, όπως θα λέγανε τα ξεπλύματα τα σύγχρονα, δείχνει την βρωμιά σας μιάσματα. Είδες Πάγκαλε(βγήκε στο BBC χθες και είπε ότι διαδηλώνουν λίγοι στην Ελλάδα) πόσοι είναι στο Σύνταγμα σχεδόν καθημερινά από τον Μάιο; Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν δεν είχε γυρίσει ο Γέρος Παπανδρέου στις 18/10/1944 από το Κάιρο και αν δεν είχε βγει το ΠΑΣΟΚ στις 18/10/1981 1ο κόμμα, ε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου