Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Η ΜERKEL ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»

Η ΜERKEL ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»
Αυτό το νησί το πόθησαν και το ποθούν πολλοί. Ανάμεσά τους ο νέο-Χίτλερ. Προφανώς η «κυρία» θέλει να ξεχνά ορισμένα γεγονότα. Αλλιώς της την είπαν την «Μάχη της Κρήτης» ή νεκροταφείο των Γερμανών. Οι βετεράνοι του βρετανικού στρατού που πολεμούσαν ΜΑΖΙ με Κρητικούς δεν ξέρουν παλιο-κυράτσα τι έγινε τότε;! Ακόμα μιλούν με τόσο θαυμασμό για εκείνους τους ήρωες. Την ενοχλεί προφανώς το θέμα των αποζημιώσεων και το ότι απαντήσαμε στην χολή της. Δεν είναι όλοι ΓΑΠ παλιογουρούνα. Κοίτα μην επαναληφθεί στο περίπου το περιστατικό. Οι Κρητικοί δεν μάσησαν ούτε από τον Αδόλφο και ας λες την ιστορία αλλιώς. Να μην ξεχάσουμε την συνεισφορά των εγκεφάλων τύπου Angela στην «ανεξάρτητη» Κρήτη. Διαβάστε αναφορές για την «Μάχη» Βρετανών:
[…] Βετεράνοι  της Μάχης, ηλικίας μέχρι και 101 ετών, κάνουν αυτό το υπερατλαντικό ταξίδι κι αν δεν μπορούν να έλθουν οι ίδιοι στέλνουν  τις γυναίκες ή τα παιδιά τους, για να τιμήσουν τη γη στην οποία διακινδύνευσαν τη ζωή τους για τα μεγάλα ιδανικά πλάι σε ανθρώπους γενναίους, με ευγενική ψυχή, φιλοπατρία, αξιοπρέπεια και φιλότιμο όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν για τους Κρητικούς και τις Κρητικιές. Οι βετεράνοι αυτοί θεωρούν την Κρήτη 2η πατρίδα τους. Και το αποδεικνύουν. Με τον ερχομό τους, με τα λόγια τους αλλά και τις πράξεις τους. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Αυστραλία ονόμασαν μία περιοχή «Πρέβελη» ενώ έδωσαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία τους το όνομα «Αγιος Ιωάννης» για να διατηρήσουν ζωντανή τη μνήμη της φυγάδευσης τους για τη Μέση Ανατολή από το ομώνυμο Μοναστήρι της Κρήτης.
Με θερμά λόγια,  με δέος και σεβασμό μίλησαν για τη Μάχη της Κρήτης και ανέδειξαν τη σημασία της  και άλλοι σύμμαχοι μας όπως: 
 Ο διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στη Μάχη της Κρήτης, ο στρατηγός Φράιμπεργκ που έγραψε στην Εκθεσή του πως:  "Ολίγα έθνη έχουν τα ευγενικά προτερήματα των Κρητικών".
 Ο Βρετανός ιστορικός Αian Ciark (Αϊαν Κιάρκ) έγραψε, σχετικά με τη μάχη της Κρήτης: «Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο ρους της ιστορίας, αν ένα χρόνο πριν οι κάτοικοι της Δύσης είχαν δείξει το ίδιο θάρρος με τους Κρητικούς κατά την εισβολή των Γερμανών στα χωριά τους».
 Ο Άγγλος στρατάρχης Weyvell (Ουέιβελ) ανέφερε στην κυβέρνησή του: "Οι απώλειες των Γερμανών στην Κρήτη έσωσαν τη γενική κατάσταση στη Μεσόγειο, διότι καταστράφηκε το μεγαλύτερο μέρος των αεραγημάτων του εχθρού και μέγας αριθμός αεροπλάνων"!
Οι Λονδρέζικοι Τάιμς  έγραψαν: "Η Μάχη της Κρήτης υπήρξε το συναρπαστικότερο γεγονός του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Και η αποθέωση του ανθρώπινου ηρωισμού"
 Ο Πάτρικ Λη Φέρμορ, ο εκπρόσωπος της Αγγλίας επί Γερμανοκρατούμενης Κρήτης, είπε: "Κατά τη Μάχη της Κρήτης, η ανδρεία και το πνεύμα των Κρητών γέμισαν τις σελίδες του παγκόσμιου τύπου. Η μάχη αυτή έγινε θρύλος και στα μάτια ολόκληρου του κόσμου η λέξη "Κρητικός" έγινε συνώνυμη με τις λέξεις "Πολεμιστής" και "Ήρως
 Ο Ουϊνστον Τσώρτσιλ, προς τον οποίον διατυπώθηκαν κατηγορίες για την απώλεια της Κρήτης, στα απομνημονεύματά του λέει τα εξής:
«Στην Κρήτη ο Goering κέρδισε μια Πύρρειο νίκη, διότι με τις δυνάμεις που σπατάλησε εκεί θα μπορούσε εύκολα να κατακτήσει την Κύπρο, τη Συρία, το Ιράκ και ίσως ακόμη και την Περσία...
 …Ο Λαός της Κρήτης, ανεξάρτητα πολιτικής ιδεολογίας, φύλλου ή ηλικίας είχε λάβει τα όπλα από τους Γερμανούς που σκότωνε με πρωτόγονα μέσα και ρίχτηκε στη μεγάλη Μάχη, τη Μάχη της ζωής ή θανάτου, με μια ανήκουστη και αξιοθαύμαστη αυτοθυσία.
 Οι Νεοζηλανδοί, οι Αυστραλοί, οι Ουαλοί και οι Άγγλοι, μαζί με τους αφάνταστα ηρωϊκούς και πεισματάριδες Κρητικούς, που επολέμησαν στον αποκαρδιωτικόν μάταιο αυτόν αγώνα, μπορούν, δίκαια νομίζω, να αισθάνονται ότι έπαιξαν αποτελεσματικό ρόλο, σε μια μάχη, που μας ανακούφισε σοβαρά.
 ...Η απώλεια των πιο καλών Γερμανών πολεμιστών απεμάκρυνε το τρομερό όπλο των αλεξιπτωτιστών από κάθε περαιτέρω συμμετοχή στα γεγονότα που διεδραματίσθησαν στη Μέση Ανατολή».
http://gapiseta2.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου