Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΛΒΕΤΙΑ… ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ(οι ΗΓΕΤΕΣ που ενώνουν τις 2 χώρες και οι νοοτροπίες που δημιούργησαν την άβυσσο που τις χωρίζει)

ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΛΒΕΤΙΑ… ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ(οι ΗΓΕΤΕΣ που ενώνουν τις 2 χώρες και οι νοοτροπίες που δημιούργησαν την άβυσσο που τις χωρίζει)
Με αφορμή εκπομπές, άρθρα και δημοσιεύματα για την ανύπαρκτη Δικαιοσύνη και τους λογαριασμούς στην Ελβετία που έχουν πανικοβάλλει το καθεστώς των Αθηνών, θυμήθηκα γιατί η Ελβετία είναι ουσιαστικά η τράπεζα του κόσμου(όμως για το μαύρο χρήμα, με αποτέλεσμα την χρεοκρατία και την δυστυχία και φτώχεια λαών και ηπείρων ολόκληρων) και τόσο ανεπτυγμένη. Εθνικός ήρωας της πανέμορφης αυτής χώρας είναι ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο 1ος δημότης της Λωζάννης(υπάρχει και προτομή του στην πόλη)! Ο Κυβερνήτης ΜΑΣ, που δεν τον άφησαν οι τυχοδιώκτες «Έλληνες» παράγοντες και οι «προστάτιδες» Μ. Δυνάμεις της εποχής του(κυρίως η Βρετανία, που δεν ήθελε με τίποτα την ρωσική επέκταση στην Α. Μεσόγειο και την επιρροή, λόγω του ίδιου χριστιανικού δόγματος, στους Έλληνες) να ολοκληρώσει το όραμά του για την πατρίδα και το έθνος που λάτρευε και βοηθούσε από την Ρωσική Αυτοκρατορία όσο λίγοι(οι αντιθέσεις του με την «Ιερά Συμμαχία» και τον Metternich-συμπτωματικά, ο αντιδραστικός αυτός Ευρωπαίος πολιτικός ήταν Γερμανός και μισούσε την αλλαγή στην ευρωπαϊκή ιστορία, λόγω των επαναστάσεων σε Γαλλία και Ελλάδα- είναι πασίγνωστες). Ο Κυβερνήτης είχε έναν καλό φίλο και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ φιλέλληνα, τον τραπεζίτη(καμιά σχέση με τα σύγχρονα κοράκια) Εϋνάρδο. Να αναφέρουμε εδώ ότι […] στον Καποδίστρια οφείλεται η συγκρότηση και οργάνωση του σύγχρονου κράτους της Ελβετίας. Συγκεκριμένως, το 1813, υπηρετώντας ως διπλωμάτης στη Μόσχα, διορίστηκε από τον Τσάρο εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Ελβετία, με σκοπό να συνεισφέρει στην απαλλαγή της από την επιρροή του Ναπολέοντα. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ενότητα, την ανεξαρτησία και την ουδετερότητα της Ελβετίας και συνεισέφερε στο ελβετικό σύνταγμα, που προέβλεπε αυτόνομα κρατίδια (καντόνια) ως μέλη της ελβετικής ομοσπονδίας, με προσωπικά προσχέδια.
Συμμετείχε στο Συνέδριο της Βιέννης ως μέλος της ρωσικής αντιπροσωπίας και αργότερα εκπρόσωπος της Ρωσίας στη Συνδιάσκεψη των Παρισίων το 1815, όπου πέτυχε την εξουδετέρωση της αυστριακής επιρροής, την ακεραιότητα της Γαλλίας υπό Βουρβόνο μονάρχη καθώς και την διεθνή ουδετερότητα της Ελβετίας. Με την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ενώ ήταν Υπουργός Εξωτερικών του Τσάρου, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το αξίωμά του το 1822 για να εγκατασταθεί στη Γενεύη της Ελβετίας, όπου έχαιρε υπόληψης για την προσφορά του. Εκεί παρέμεινε μέχρι το 1828 που ανέλαβε Κυβερνήτης του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους. […] Στην επίσημη «προοδευτική» Ιστορία που θέλει να περάσει το υπ. Παραπαιδείας και Αμάθειας, ο Καποδίστριας αναφέρεται ως… αλαζόνας και τυραννικός, δεσποτικός ηγεμών. Ποιος όμως έκανε τόσα πολλά και έδωσε την περιουσία του στην Ελλάδα και δεν ακούμπησε το ανύπαρκτο δημόσιο ταμείο, που γέμιζε με δάνεια και άδειαζε από τους πεινασμένους για εξουσία, ακολούθους των Οθωμανών στην Τουρκοκρατία(εξ ου και η νοοτροπία τους); Ποιος άλλος έδωσε ποτέ τέτοια συμβουλή σε πολιτικούς; «...Ελπίζω οτι όσοι εξ' υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν  θέλουν γνωρίσει μεθ' εμού οτι εις τας παρούσας περιπτώσεις , όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμόν του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των , αλλ' ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα , τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της».
«...εφ' όσον τα ιδιαίτερά εισοδήματά μου αρκούν δια να ζήσω , αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν» .
Πόσο χρήσιμος θα ήταν ένας τέτοιος ΗΓΕΤΗΣ, για την Ευρώπη όλη(τους λαούς), σήμερα που αρχόμαστε από ηλίθιους και κυρίως μια αλαζονική, άχρηστη, εθνικίστρια Γερμανίδα καγκελάριο που μεγάλωσε σε ανελεύθερο περιβάλλον και δεν κατάφερε 20 χρόνια τώρα να δει τι ωραία είναι η ελευθερία ή να διαβάσει για τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ευρωπαϊκές αξίες των προκατόχων της. Μιλήστε, όσοι είστε δάσκαλοι και έχετε γράψει όλα αυτά τα ωραία κείμενα για τον Κυβερνήτη και άλλους ΗΓΕΤΕΣ, στους νέους μέσα από το Internet, για να αναγκάσουμε τα ανδρείκελα να φύγουν. Μιλήστε γιατί πρέπει να βρούμε τις ρίζες μας και τα παραδείγματα από το παρελθόν που θα φέρουν ένα μέλλον Δημοκρατίας και Ελευθερίας. Που θα φύγουν, όλοι αυτοί, γιατί ήδη η Ιστορία τους ξέγραψε. Και όσο και αν βάζουν εμπόδια στο μέλλον με τις κοτσάνες τους στις Συνόδους «Κορυφής», δεν γλυτώνουν την ατιμωτική για το «μεγαλείο» τους πτώση.
Υ.Γ.: ΚΥΡΙΕ Ιωσήφ Ζησιάδη ευχαριστούμε για τις αποκαλύψεις σας… Οι δοκιμαζόμενοι Έλληνες…   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου