Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΤΟΥΡΚΟΥΣ» ΕΚΕΙ(ζήτω η «περήφανη» εξωτερική πολιτική του ΓΑΠ και όχι μόνο)

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΤΟΥΡΚΟΥΣ» ΕΚΕΙ(ζήτω η «περήφανη» εξωτερική πολιτική του ΓΑΠ και όχι μόνο)
Ο Davutoğlu κατηγορεί την Ελλάδα..ότι δεν προστατεύει τα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Θράκης  Γράφει η TODAY'S ZAMAN σε σημερινό της άρθρο... Ο υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu δήλωσε ότι η Ελλάδα παρέβη τις υποχρεώσεις της Συνθήκης της Λωζάννης, η οποία ορίζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Σε απάντηση του σε γραπτή κοινοβουλευτική ερώτηση που υπέβαλε πρόσφατα ο Osman Koroturk, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος(CHP), σχετικά με την προσέγγιση της κυβέρνησης για τις παραβιάσεις που αντιμετωπίζει η «τουρκική μειονότητα» που ζει στην Ελλάδα, δήλωσε ο Davutoğlu:  «Ο μεγάλος αριθμός των περιπτώσεων στις οποίες η Ελλάδα βρέθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου[ΕΔΔΑ]-η έσχατη λύση μετά την εξάντληση των εσωτερικών ενδίκων μέσων-αποτελεί σαφή ένδειξη της άδικης μεταχείρισης στην Ελλάδα της «τουρκικής μειονότητας»». Ο Davutoğlu υπογράμμισε ότι το πρώην άρθρο 19 του ελληνικού κώδικα ιθαγένειας, η οποία ήταν σε ισχύ μεταξύ 1959 και 1998, αναφέρει: «Ένα άτομο μη-ελληνικής εθνικής καταγωγής φεύγοντας από την Ελλάδα χωρίς την πρόθεση να επιστρέψει, μπορεί να χάσει την ελληνική υπηκοότητα», το οποίο είναι ένα σαφές παράδειγμα των διακρίσεων εις βάρος εθνοτικών μειονοτήτων. Υπενθυμίζοντας ότι χιλιάδες άνθρωποι από την «τουρκική μειονότητα» που ζουν στη Δ Θράκη έχουν πέσει θύματα από την απώλεια όλων των δικαιωμάτων τους ως Έλληνες πολίτες, ο Davutoğlu πρόσθεσε ότι αν και το περίφημο άρθρο 19 καταργήθηκε εδώ και πολύ καιρό, από την κατάργησή του δεν έχει αναδρομική ισχύ, χιλιάδες εξακολουθούν να μην είναι σε θέση να ανακτήσουν την ελληνική ιθαγένεια τους, άδικα μακριά από τις ελληνικές αρχές, και δεν τους έχει καταβληθεί καμία αποζημίωση. Ο Davutoğlu υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν περιμένει τίποτα σε αντάλλαγμα για τα μεγάλα βήματα που λαμβάνονται για τη βελτίωση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία και θεωρεί ότι αυτές οι βελτιώσεις να είναι τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και η ελευθερία της θρησκείας. «Εμείς δεν απαιτούμε την εφαρμογή της αρχής της αμοιβαιότητας, όσον αφορά την επέκταση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι παραμελούμε την προστασία των δικαιωμάτων της «τουρκικής μειονότητας». Φέραμε το θέμα σε αρκετές συναντήσεις με Έλληνες ομολόγους μας», είπε.
Υ.Γ.: Ο καθηγητής Davutoğlu ας ξαναδιαβάσει την συνθήκη της Λωζάννης, που η Τουρκία παραβιάζει πριν καν στεγνώσει το μελάνι σ’ αυτήν!!! Τι απέγινε ο ελληνισμός της Τουρκίας από το 1908 ως σήμερα; Η συνθήκη όριζε για τις μειονότητες(άρθρα 14, 37-44) […] Η ανταλλαγή μειονοτήτων που πραγματοποιήθηκε προκάλεσε μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών. Μετακινήθηκαν από τη Μικρά Ασία στην Ελλάδα 1.650.000 Τούρκοι υπήκοοι, χριστιανικού θρησκεύματος και από την Ελλάδα στην Τουρκία 670.000 Έλληνες υπήκοοι, μουσουλμανικού θρησκεύματος. Η θρησκεία αποτέλεσε το βασικό κριτήριο για την ανταλλαγή. Μεταξύ των ανταλλάξιμων περιελαμβάνονταν επίσης οι Έλληνες του Πόντου, αλλά και τουρκόφωνοι Έλληνες, όπως τουρκόφωνοι Πόντιοι και Καραμανλήδες, καθώς και ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι ,όπως οι Βαλαάδες της Δ Μακεδονίας. Μαζί με τους Έλληνες, πέρασε στην Ελλάδα και αριθμός Αρμενίων και Συροχαλδαίων. Εξαιρέθηκαν από την ανταλλαγή οι Έλληνες κάτοικοι της νομαρχίας της Κωνσταντινούπολης(οι 125.000 μόνιμοι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης, των Πριγκιποννήσων και των περιχώρων, οι οποίοι ήταν εγκατεστημένοι πριν από τις 30/10/1918) και οι κάτοικοι της Ίμβρου και της Τενέδου(6.000 κάτοικοι), ενώ στην Ελλάδα παρέμειναν 110.000 Μουσουλμάνοι της Δ Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου