Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΜΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ(ως και από αυτά τα άρθρα του Goebbels αν είχαμε ΗΓΕΤΕΣ θα μπορούσαμε να βγάλουμε λεφτά)

ΜΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ(ως και από αυτά τα άρθρα του Goebbels αν είχαμε ΗΓΕΤΕΣ θα μπορούσαμε να βγάλουμε λεφτά)
Αντισταθείτε στο δημαγωγό Εκλογική σύσταση πρωτοσέλιδα, στα ελληνικά και τα γερμανικά, κάνει η FTD. Η έκβαση προβληματίζει τους σχολιαστές. Κάποιοι επισημαίνουν το τεράστιο πολιτικό κόστος τυχόν εξόδου από το ευρώ. Εικόνα γενικευμένης επιστράτευσης των πολιτικών και οικονομικών επιτελείων εντός και εκτός ευρωζώνης δίνει ο γερμανικός τύπος ενόψει την ελληνικών εκλογών της Κυριακής. Οι σχολιαστές θεωρούν ότι από το αποτέλεσμα θα κριθεί η μακροημέρευση του κοινού νομίσματος, αλλά και γενικότερα η ευρωπαϊκή στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης.
«Η ΕΕ δεν είναι σύλλογος bowling» Έμμεση ψήφος παραμονής στην ευρωζώνη; Ο σχολιαστής της Frankfurter Allgemeine Zeitung υποστηρίζει την άποψη πως το γεγονός ότι οι Έλληνες ψηφίζουν έμμεσα την παραμονή τους στην ευρωζώνη αποτελεί βαριά ήττα για την ΕΕ διότι ολόκληρη η ευρωπαϊκή πολιτική με τα βαριά πακέτα στήριξης και τις άπειρες ώρες διαπραγματεύσεων στα συμβούλια κορυφής είχαν για στόχο να μην έρθει αυτή ποτέ αυτή η στιγμή. «Μια σημαντική υπόθεση ήταν ότι είναι πιο φθηνό να στηρίξει η ΕΕ την Ελλάδα από το να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τυχόν έξοδο. Όσο κι αν πείθει, εάν η Ελλάδα γίνει τελικά αιώνιος αποδέκτης βοήθειας η παραμονή της θα κοστίσει περισσότερο. Σοβαρό είναι και το επιχείρημα της μετάδοσης του «ιού».(….) Αλλά το παράδειγμα της Ισπανίας διδάσκει ότι οι αγορές αντιδρούν καταρχήν στη γενικότερη κατάσταση της ευρωζώνης.(…) Υπάρχει και το πολιτικό κόστος» συνεχίζει ο αρθρογράφος. «Στο διάλογο ενός Γερμανίας παίζει δευτερεύοντα λόγο, αλλά είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας. Πώς είναι δυνατόν η Ευρώπη να αφήσει την Ελλάδα στην τύχη της χωρίς να υποστεί η ίδια ζημιά; Σε τελική ανάλυση η ΕΕ δεν είναι σύλλογος bowling από τον οποίο μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει όποτε θέλει, αλλά μια κοινότητα όπου τα μέλη της μοιράζονται την τύχη διατήρησης της ειρήνης και της ευημερίας στη γηραιά ήπειρο».
«Αντισταθείτε στo δημαγωγό» Οι FTD συνιστούν Α. Σαμαρά «Κίνδυνος Ελλάς» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της γερμανικής έκδοσης των Financial Times. Δίπλα στον τίτλο μια βόμβα περιτυλιγμένη με την ελληνική σημαία και με το φιτίλι της να έχει ανάψει. Υπότιτλος: «η Ευρώπη τρέμει μπροστά στις μοιραίες εκλογές». Στο πρωτοσέλιδο υπάρχει σύσταση(= διαταγή) προς τους ψηφοφόρους, στα ελληνικά και τα γερμανικά, να αντισταθούν στο «δημαγωγό», να ψηφίσουν θαρραλέα και όχι οργισμένα. Η εφημερίδα προχωρεί και σε συγκεκριμένες υποδείξεις. «Αντισταθείτε στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλ. είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά. Η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια. Παρ’ όλα αυτά η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας» καταλήγει το δημοσίευμα.
«Θάρρος για περισσότερη δημοκρατία» Ηράκλειες χαρακτήρισε τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης η Α. Merkel (στην Α. Γερμανία έμαθες Merkel για την δημοκρατία;) Στις προγραμματικές δηλώσεις της ενόψει του συμβουλίου κορυφής των G20 στο Μεξικό η Merkel αποκάλεσε ηράκλειες τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης. Ο σχολιαστής της Rundschau της Φραγκφούρτης αναφέρεται σε αυτές και παραθέτει τις 4 προτεραιότητες για το μέλλον της Ευρώπης: καταρχήν η κοινότητα πρέπει να μεταβληθεί σε πραγματική τραπεζική ένωση, κατά 2ον χρειάζεται κοινή ανάληψη ενός τμήματος των χρεών χωρίς ευρωομόλογα, έτσι ώστε να ανακουφιστούν κάπως από τα μεγάλα επιτόκια η Ισπανία και η Ιταλία. 3η προτεραιότητα η ενεργητικότερη παρέμβαση της ΕΚΤ στην αντιμετώπιση της κρίσης και 4ον, η νέα αρχή χρειάζεται θάρρος για περισσότερη δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου