Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ SCHAUBLE!!!

ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ SCHAUBLE!!!
«Οι 15.000 δεν είναι πλειοψηφία»
Στην πρόσφατη επίσκεψη της καγκελαρίου Angela Merkel στην Ελλάδα, που σημαδεύτηκε από διαδηλώσεις, αναφέρθηκε σήμερα στο Τόκιο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schauble. «Εξακολουθώ να ανησυχώ για τις διαμαρτυρίες, αλλά αν παίρνεις αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψη διαδηλωτές(σχόλιο: πόσο «σέβεται» τους ανθρώπους δεν λέγεται!), δεν θα έχεις ποτέ μια βιώσιμη πολιτική»(σχόλιο: και ζωντανούς πολίτες, υγιείς αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Οι Γερμανοί να’ ναι καλά!), δήλωσε ο Schauble  στη διάρκεια συζήτησης με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Christine Lagarde. Ο υπουργός αναφερόμενος στις διαδηλώσεις, έθεσε την εξής ρητορική ερώτηση: «Είναι άραγε οι 15.000 άνθρωποι αυτοί μια πλειοψηφία;». «Στη δημοκρατία, η πλειοψηφία είναι αυτή που αποφασίζει (σχόλιο: από μόνη της; Υπάρχουν και όρια, αλλιώς το λέμε δικτατορία). Μια μειοψηφία μπορεί να διαμαρτύρεται(σχόλιο: καλά που μας επιτρέπει), όμως τις αποφάσεις τις παίρνουν οι πολιτικοί ηγέτες»(σχόλιο: που είναι οι ηγέτες;), πρόσθεσε.
Υ.Γ.: εσύ στηρίζεσαι στην πλειοψηφία των Γερμανών ή στα πανίσχυρα συμφέροντα της χώρας σου;!
·         Δημοκρατία κρείττον τυραννίδος (Η Δημοκρατία προτιμότερη της τυραννίδας) - Περίανδρος
·         Σ' ένα αληθινά δημοκρατικό κράτος, το κράτος με τους πολίτες πρέπει να έχουν αμοιβαίο αίσθημα ενοχής. Αλλά το πρώτο αίσθημα ενοχής το οφείλει το κράτος απέναντι στους πολίτες. Ασημάκης Πανσέληνος
·         Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία. Ισοκράτης (αποδόμηση ψευδορητού: http://www.sarantakos.com/isocrat.htm)
·         Η σύνθεση των διαφορετικών είναι η ουσία της Δημοκρατίας(Δημήτριος Αβραμόπουλος, τ. Πρόεδρος ΚΕΠ, 2001)
·         Δημοκρατία είναι ένα είδος δικτατορίας με κοινοβουλευτικό μανδύα(Ιωάννης Ζίγδης, τ. Πρόεδρος της ΕΔΗΚ, 1977)
·         Στη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν υπάγονται στην αρχή της πλειοψηφίας. Μιχαήλ Σταθόπουλος, Καθηγητής Νομικής και Υπουργός Δικαιοσύνης, 2001
·         Σύμφωνα με τα Ελληνικά λεξικά, δημοκρατία είναι το πολίτευμα λαϊκής κυριαρχίας όπου ο λαός κυβερνά με αιρετούς αντιπροσώπους και υφίσταται η αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Η δημοκρατία όμως, δεν είναι ποιοτικό μέγεθος που να παίρνει δύο βαθμούς, δηλαδή ΝΑΙ(υπάρχει) ή ΟΧΙ(δεν υπάρχει), όπως η εγκυμοσύνη. Μια γυναίκα είναι έγκυος ή δεν είναι. Αντιθέτως, η δημοκρατία είναι δυστυχώς ή ευτυχώς, ποσοτικό μέγεθος και βαθμολογείται όπως οι μαθητές στη σχολική τους επίδοση, ανάλογα με κάποια κριτήρια. Βέβαια τα κριτήρια βαθμολόγησης της Δημοκρατίας είναι πολλά και συχνά διαμορφώνονται κατά το δοκούν. Άλλοτε τα κριτήρια είναι αντικειμενικά και άλλοτε υποκειμενικά. Ένας ακριβέστερος λοιπόν ορισμός της Δημοκρατίας είναι ο εξής: Δημοκρατία είναι το κοινοβουλευτικό καθεστώς με υποχρεωτική ψηφοφορία και με συνδυασμό των εξής κριτηρίων: (α)Ύπαρξη διάκρισης και ανεξαρτησίας των εξουσιών (νομοθετική, δικαστική, εκτελεστική, ΜΜΕ) κατά 100%, με ασφαλιστικές δικλείδες εφαρμογής. (β)Εναρμόνιση μεταξύ αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας και λαϊκής θέλησης, κατά 100%, αρκεί να μην καταπατούνται ανθρώπινα δικαιώματα ιδίως μειονοτήτων, η ασφάλεια και η επιβίωση του κράτους (γ)Ύπαρξη αντικειμενικής και ταχείας κοινωνικής δικαιοσύνης, ισονομίας, ισοπολιτείας, και αξιοκρατίας, κατά 100%, με ασφαλιστικές δικλείδες εφαρμογής. (δ)Ύπαρξη προστασίας του περιβάλλοντος, κατά 100% με ασφαλιστικές δικλείδες εφαρμογής. (ε)Πλήρης ελευθερία του επώνυμου λόγου και των ιδεών κατά 100%, χωρίς καμία εξαίρεση και χωρίς καμία δίωξη επ’ αυτού. (στ)Προστασία της ποιότητας ζωής των πολιτών και καλλιέργεια του εθελοντισμού. Με βάση τα ανωτέρω κριτήρια, στην Ελλάδα η Δημοκρατία θα έπαιρνε βαθμό σίγουρα κάτω από 50%.(Χαράλαμπος Γκούβας, ιατρός, συγγραφέας, 1999)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου