ΞΑΝΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΕΣΟΔΑ(μοναδικό μέτρο ελληνικής έμπνευσης για να μην θιγούν οι φοροφυγάδες-πελάτες)
Πείτε αλεύρι... η περαίωση μας γυρεύει!!!
Την περαίωση βγάζει ξανά από το συρτάρι το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία! Τα προβληματικά έσοδα έχουν προβληματίσει το οικονομικό επιτελείο, που σκέφτεται σύμφωνα με πληροφορίες να προωθήσει την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 2000-2011 με την εφαρμογή εξπρές φορολογικών ελέγχων, σύμφωνα με την οποία οι προς έλεγχο υποθέσεις θα επιλεγούν με συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια και οι ελεγκτικές επαληθεύσεις θα γίνονται σε συγκεκριμένα φορολογικά αντικείμενα δειγματοληπτικά. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν 800.000 ανέλγκτες φορολογικές υποθέσεις ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μπορεί οι εκτιμήσεις σχετικά με τα έσοδα που αναμένεται να εισπραχθούν να μην είναι και πολύ αισιόδοξες, όπως για παράδειγμα η τελευταία περαίωση που απέφερε € 2,25 δις στα δημόσια ταμεία, ωστόσο πολλοί θα είναι εκείνοι που θα σπεύσουν να κλείσουν τις εκκρεμείς τους φορολογικές υποθέσεις υπό τον φόβο των νέων ελέγχων. «Μπορούμε να βεβαιώσουμε σημαντικούς φόρους μέχρι το τέλος του χρόνου» εκτιμά ο Υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης και διαβεβαιώνει ότι είναι υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που θέλουν να κλείσουν τους παλιούς λογαριασμούς που έχουν με το κράτος. Αν και δεν έχουν δοθεί αναπληροφορίες, λεπτομέρειες σχετικά με τη διενέργεια των ελέγχων, όλα δείχνουν πως το υπουργείο θα κάνει την περαίωση με τον γνωστό τρόπο… των ελέγχων από τους ορκωτούς στις μεγάλες επιχειρήσεις για τη χορήγηση φορολογικού πιστοποιητικού. Με απλές διαδικασίες θα δίνεται άφεση φορολογικών αμαρτιών του παρελθόντος για αυτό και παρά τα μεγάλα προβλήματα ρευστότητας, υπάρχει η προσδοκία στο Υπουργείο Οικονομικών, ότι πολλοί θα ανταποκριθούν. Ερωτηματικό παραμένει αν θα δεχτεί την περαίωση η Τρόικα, αφού είχε ξεκαθαρίσει στο παρελθόν ότι δεν θα δεχτεί δεχθεί νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις τέτοιου τύπου!
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΙΩΣΗ: διαδικασία στην οποία ο επιχειρηματίας καταβάλλει ένα ποσό στην εφορία(που θα συμφωνηθεί) και μετά από αυτό η εφορία κλείνει τους λογαριασμούς με τον επιχειρηματία, με άλλα λόγια δεν ελέγχει τα βιβλία του για την περίοδο που έγινε η περαίωση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου