ΡΕΠΟΥΣΗ ΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ(και ποιος τον κατήργησε παλιά)!
Μια νέα πρόταση που σίγουρα θα συζητηθεί είναι αποφασισμένη να προωθήσει η Μαρία Ρεπούση, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Δημοκρατία.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ θέλει να καταργήσει τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό στα σχολεία. Η εφημερίδα τονίζει πως «έχει αποφασίσει να προωθήσει πρόταση νόμου για την κατάργηση του εκκλησιασμού». Το σίγουρο είναι πως αν ισχύουν οι... προθέσεις της κυρίας Ρεπούση, σίγουρα θα προκύψουν ενδιαφέρουσες αντιδράσεις...
Ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός δεν έχει καμία θέση στο σύγχρονο ελληνικό-ευρωπαϊκό σχολείο, έλεγε σε συνεργάτες της στη Βουλή η υπεύθυνη για θέματα Παιδείας της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, η οποία προωθεί, όπως αποκάλυψε, πρόταση, για την κατάργησή του. Για όσους δεν γνωρίζουν, να πούμε ότι ο 1ος ηγέτης σε Ευρωπαϊκή χώρα που κατήργησε τον(Χριστιανικό) εκκλησιασμό στα σχολεία ήταν ο Αδόλφος Hitler, το 1937. Το περίεργο θα ήταν η κυρία Ρεπούση να μην ακολουθούσε τα χνάρια του Fuhrer, αφού ήδη έχει δώσει δείγματα γραφής με την ευθυγράμμιση της στην υπεράσπιση του Κεμάλ και την άρνηση των γενοκτονιών των Γηγενών πληθυσμών της Ασίας. Οι Γερμανοί ήταν οι αρχιτέκτονες αυτής της γενοκτονίας και της συγκάλυψης της, που το ολοκαύτωμα απετέλεσε την φυσική συνέχεια. «Ποιός θυμάται τους Αρμένιους», ήταν το επιχείρημα του Αδόλφου όταν αποφάσισε την «Τελική Λύση». «Οι Έλληνες συνωστίζοντο στην προκυμαία» έγραψε η κυρία Ρεπούση ως συνέχεια μίας ορχήστρας μισάνθρωπου σκοπού. Με δεδομένο ότι η ΔΗΜΑΡ συγκυβερνά, η πρόταση της κυρίας Ρεπούση φαίνεται ότι συζητήθηκε και εγκρίθηκε και μόλις διατυπωθεί πλήρως, εάν δεν φέρει αντίρρηση η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, θα κατατεθεί στη Βουλή. Το θέμα είναι ποιες άλλες προτάσεις έχει ετοιμάσει η κυρία Ρεπούση για τα θέματα Παιδείας και ποιες απ’ αυτές έχουν την έγκριση και της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ, αλλά και του αρμόδιου υπουργού κ. Κ. Αρβανιτόπουλου. Εκείνο που πρωτίστως ενδιαφέρει την κυρία Ρεπούση(πέραν της κατάργησης του υποχρεωτικού εκκλησιασμού των μαθητών) είναι η αναμόρφωσή του νόμου- πλαισίου περί Παιδείας(τον νόμο που έφερε στη Βουλή η Άννα Διαμαντοπούλου), ώστε, όπως λέει, «με κάποιες αλλαγές να μπορεί να εφαρμοστεί», αφού έως σήμερα παραμένει απλώς νόμος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου