Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΜΟΝΟ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΟΡΙΣΕ ΑΚΟΜΑ Η ΕΕ(πρόκληση-άλλη μια- για τα ανθρώπινα δικαιώματα και όση αξιοπρέπεια έχει μείνει στους Ευρωπαίους πολίτες)

ΜΟΝΟ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΟΡΙΣΕ ΑΚΟΜΑ Η ΕΕ(πρόκληση-άλλη μια- για τα ανθρώπινα δικαιώματα και όση αξιοπρέπεια έχει μείνει στους Ευρωπαίους πολίτες)
[αυτή είναι η Ενωμένη Ευρώπη; Με λακέδες σαν αυτόν τον άεργο σκ**μούρη τον Βέλγο Rompuy να κάνει τον «μεγάλο» και να λέει πότε και πώς θα πάρουμε(;) σύνταξη; Όχι στο 1930 αλλά το 1830 έχουμε γυρίσει στην Γηραιά Ήπειρο από άποψη σχέσης αρχόντων και αρχόμενων!]
ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ROMPUY  Σύνταξη ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής  Nα δεσμευθούν στην μεταρρύθμιση των ασφαλιστικών τους συστημάτων συνδέοντας την συνταξιοδότηση με το προσδόκιμο ζωής, εισηγείται στα 27 μέλη της ΕΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Herman Achille Van Rompuy, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag «Μπορούν να γίνουν συστάσεις στην Ένωση στο σύνολό της, ώστε να υπάρξει συσχέτιση ανάμεσα στην ηλικία συνταξιοδότησης και στο προσδόκιμο ζωής», ανέφερε ο Van Rompuy. «Μπορούν να δεσμευτούν και οι 27 χώρες-μέλη να μεταρρυθμίσουν τα συνταξιοδοτικά τους συστήματα με ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα (σχόλιο: χρονοδιάγραμμα στην ζωή και τον θάνατο), με έναν εναρμονισμένο τρόπο, με έναν καθορισμένο στόχο», συνέχισε ο πρόεδρος της ΕΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αποφασιστικής σημασίας «να μην γίνουν απλώς συστάσεις, διότι μετά καθεμιά χώρα θα κάνει ό,τι θέλει», αλλά η μεταρρύθμιση «να γίνει με δεσμευτικό τρόπο»(σχόλιο: ε ρε δημοκρατία που έχουμε στην Ευρώπη). «Αυτό είναι ένα από τα θέματα που θα πρέπει να συζητήσουμε τους επόμενους μήνες και προτιθέμεθα να βάλουμε κάτι στο τραπέζι στο ευρωπαϊκό συμβούλιο την Πέμπτη και την Παρασκευή», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής της 28ης και της 29ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες στην οποία θα αναζητηθούν εκ νέου λύσεις για την κρίση στην ευρωζώνη. Ο κ. Rompuy εκτιμά ότι η συζήτηση για θεσμικές μεταρρυθμίσεις μεγάλης κλίμακας θα πρέπει να αναβληθεί για αργότερα. «Δεν θεωρώ αυτή τη στιγμή τη συζήτηση περί θεσμών προτεραιότητα», είπε. «Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την άμεση κρίση. Δεν έχουμε φθάσει ακόμα στο τέλος του δρόμου που μπορούμε να κάνουμε στο πλαίσιο των ισχυουσών συνθηκών. Το να επιδιώξουμε να αλλάξουμε τις συνθήκες[θα σήμαινε] το να αρχίσουμε συζητήσεις όλων των ειδών για χρόνια», τόνισε. Ο Van Rompuy αναφέρθηκε ακόμα στο σχέδιο της τραπεζικής ένωσης που είχαν θίξει οι ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στην σύνοδο της G20 στο Los Cabos, στο Μεξικό. «Η τραπεζική ένωση είναι θεμελιώδης», είπε, προσθέτοντας: «θεωρώ ότι μπορούμε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα σε αυτό από ό,τι σε άλλους τομείς. Και μπορεί να υπάρξει ταχεία πρόοδος υπό τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου