Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

GAULEITER ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ REICHENBACH ΣΤΕΛΝΕΙ Η MERKEL(δεν την αφήνει την ιδέα του Επιτρόπου η Γερμανία και ας την κράξανε όλοι)

GAULEITER ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ REICHENBACH ΣΤΕΛΝΕΙ Η MERKEL(δεν την αφήνει την ιδέα του Επιτρόπου η Γερμανία και ας την κράξανε όλοι)
Επίτροπο(= gauleiter) της Ελλάδας φέρνει η «επαναδιαπραγμάτευση». Βοούν τα ΜΜΕ και όλο το διαδίκτυο ότι η ΕΕ, καθοδηγούμενη από την Γερμανία, ετοιμάζει να τοποθετήσει Επίτροπο στην Ελλάδα πάνω από τα κλιμάκια της τρόικας και της task force του Reichenbach, στα πλαίσια της προεκλογικά αναγγελθείσας από την ΝΔ και τον κ. Σαμαρά, «επαναδιαπραγμάτευσης» του 2ου μνημονίου.  Αν θυμάστε, η Γερμανία είχε επιχειρήσει και κατά την υπογραφή του 2ου μνημονίου να επιβάλει Επίτροπο στην Ελλάδα, αλλά αντέδρασε ακόμα και αυτή η κυβέρνηση Παπαδήμου και στη θέση του μπήκε ο γνωστός «Ειδικός Λογαριασμός» στην Τράπεζα της Ελλάδος(σχόλιο: κατοχικό λοιπόν το δάνειο το οποίο μας χρεώνει και μας παίρνει τα δανεικά που κατά τα άλλα σπαταλάμε γιατί είμαστε ανίκανοι). Τώρα όμως με νωπή λαϊκή εντολή στην νέα μνημονιακή κυβέρνηση και με το αριστερό πρόσημο Κουβέλη, τα πράγματα είναι προφανώς πιο εύκολα. Ο Επίτροπος αυτός θα έχει καθαρά πολιτικό και όχι τεχνοκρατικό ρόλο και θα είναι πάνω από τα κλιμάκια της τρόικας και του Reichenbach και προφανώς και της Ελληνικής κυβέρνησης, η οποία και θα πρέπει να εκτελεί τις εντολές του. Θα είναι ουσιαστικά ο υπεύθυνος εκτελεστής των εντολών της ΕΕ στην Ελλάδα. Στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να γίνουν γρήγορα οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές στον δημόσιο κυρίως τομέα, ώστε να καταστεί το κράτος μικρό(χωρίς μεγάλες δαπάνες λειτουργίας) και λειτουργικό, χωρίς γραφειοκρατικά κ.λπ. εμπόδια.  Αυτό τουλάχιστον διαρρέει. Όμως, το τι ακριβώς σημαίνει αυτό, θα το δούμε στην πράξη…. 
Υ.Γ.: μόνο τα ΜΜΕ εδώ μούγκα!!! Μην χαλάσουν την μόστρα της νέας κυβέρνησης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου