Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΕΧΕΙ ΝΕΥΡΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΗΣ MERKEL ΣΤΟ NEIN ΣΕ ΟΛΑ(της τα «χώνει» και ο Γερμανός Επίτροπος. Μόνο στην Ελλάδα έχει άτομα που δεν της χαλάνε χατίρι ανεξαρτήτως κυβέρνησης)

ΕΧΕΙ ΝΕΥΡΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΗΣ MERKEL ΣΤΟ NEIN ΣΕ ΟΛΑ(της τα «χώνει» και ο Γερμανός Επίτροπος. Μόνο στην Ελλάδα έχει άτομα που δεν της χαλάνε χατίρι ανεξαρτήτως κυβέρνησης)
Der Spiegel: «Η Γερμανία δεν μπορεί παντού να λέει όχι» Σε συνέντευξη του προς το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο Γερμανός επίτροπος Günther Oettinger αναφέρεται στην υποχώρηση της γερμανικής κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο κορυφής και προβαίνει στην εκτίμηση ότι θα ακολουθήσουν περαιτέρω ενέργειες στην κατεύθυνση περισσότερης αλληλεγγύης στην ΕΕ. Στη συνέντευξή του ο κ. Oettinger ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση περαιτέρω παραχωρήσεις προς τους Ευρωπαίους εταίρους. «Η Γερμανία δεν μπορεί παντού να λέει Όχι», λέει χαρακτηριστικά ο ευρωπαίος επίτροπος στο SPIEGEL, διευκρινίζοντας ότι «ασφαλώς και θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε περαιτέρω πράξεις αλληλεγγύης(σχόλιο: το θέμα των εταίρων είναι πώς εννοεί η Γερμανία την αλληλεγγύη), στη μεταρρυθμιστική διαδικασία, στην οποία βρίσκεται η ΕΕ». Η Γερμανία, ως χώρα που απολαμβάνει κατεξοχήν τα πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής εσωτερικής αγοράς και του κοινού νομίσματος, έχει συμφέρον να παραμείνουν ικανά προς δράση τα υπερχρεωμένα κράτη της Ευρώπης. Με τη σαφή απόρριψη των κοινών ομολόγων η Merkel «διέγραψε στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο τα αναγκαία περιθώρια για άλλες παραχωρήσεις προς τους εταίρους της Ευρωζώνης», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός. Ωστόσο, σε αντίθεση με την καγκελάριο, ο Oettinger δεν αποκλείει τα κοινά ομόλογα. Προηγουμένως όμως, θα πρέπει να εξελιχθεί η οικονομική και νομισματική ένωση σε γνήσια πολιτική ένωση.
Σε άλλη όμως συνέντευξη μιλάει σαν γνήσιος Γερμανός πολιτικός(όπως και όταν είχε δηλώσει να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες των «αμαρτωλών» χωρών) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ DIE WELT Oettinger: Συμπεριφερθήκαμε καλά και έντιμα στην Ελλάδα Απέρριψε τους ισχυρισμούς περί σκληρότερης αντιμετώπισης(σχόλιο: όλοι το βλέπουν εκτός από τους πολιτικούς μας και τους ίδιους τους Γερμανούς το βασανιστήριο) της Ελλάδας από την ΕΕ ο ευρωπαίος επίτροπος Günther Oettinger, παραπέμποντας στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους(σχόλιο: και τι όφελος είχε ο ελληνικός λαός;). Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt, ο Ευρωπαίος επίτροπος Günther Oettinger αναφέρεται στις προοπτικές της ευρωζώνης μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών και επαναλαμβάνει ότι ενισχύθηκε το οπλοστάσιο κατά της κρίσης με τις αποφάσεις για τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης και το ρόλο της ΕΚΤ. Εκτίμησε παράλληλα, ότι τα ευρωομόλογα δεν μπορούν να αποκλειστούν, ενώ στο ερώτημα πώς θέλει να εξηγήσει στους Έλληνες ότι η ευρωζώνη τους φέρεται σκληρότερα σε σχέση με την Ισπανία και την Ιταλία, ο κ. Oettinger απαντά ότι «οι Έλληνες δέχθηκαν απομείωση του χρέους τους και αυτό τους ξεχωρίζει από όλους τους άλλους. Καμία χώρα δεν αντιμετωπίστηκε τόσο καλά όσο την Ελλάδα»(σχόλιο: τόση «καλοσύνη» δεν μπορούμε να την αντέξουμε, γι’ αυτό αντιδρούμε), λέει ο Γερμανός επίτροπος. Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι ξεχνά την τρόικα, ο Günther Oettinger απαντά ότι η Ιταλία είχε διαφορετικό σημείο εκκίνησης για να αντιμετωπίσει την κρίση. «Προσφέρουμε, αλλά ζητούμε και τήρηση των δεσμεύσεων. Συμπεριφερθήκαμε καλά και έντιμα στην Ελλάδα»(σχόλιο: ποιος έχασε την εντιμότητα και την καλοσύνη του για να την βρει η Γερμανία;), υποστηρίζει ο επίτροπος.
ΙΔΟΥ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ(θα κλέψουν και τον ήλιο μας)!!! Günther Oettinger: «Η Ελλάδα πρέπει(σχόλιο: ποιος ορίζει τι πρέπει; Ποιος σας έδωσε τον ρόλο του κριτή και ρυθμιστή των πάντων;) να παράγει ρεύμα για την Ευρώπη(= Γερμανία)»(σχόλιο: η Ευρώπη μόνο πίκρες μας χάρισε ως ανταπόδοση της προσφοράς μας σ’ αυτήν) Συνέντευξη στο περιοδικό «Der Spiegel» του Eυρωπαίου Επιτρόπου Ενέργειας Την αναγκαιότητα(σχόλιο: αναγκαίο ΜΟΝΟ για μας) της εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα, διαδικασία η οποία εκτός των άλλων ωφελειών θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας(σχόλιο: κόπτεται για την ανεργία στην Ελλάδα) επισημαίνει ο ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας, Günther Oettinger σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel». Ακόμη προτείνει στους ιθύνοντες να εκμεταλλευθούν τα κοινοτικά προγράμματα με συγχρηματοδότηση.
Κύριε Επίτροπε, έχει απομονωθεί η Γερμανία στην Ευρώπη με την αιφνιδιαστική ενεργειακή στροφή της; «Φυσικά, κάθε χώρα-μέλος μπορεί να αποφασίζει μόνη της, αλλά πολλοί εταίροι ανησυχούν, όταν μια μεγάλη χώρα σαν τη Γερμανία πραγματοποιεί μια τόσο σημαντική στροφή χωρίς διαβουλεύσεις. Όπως επίσης είναι αλήθεια ότι η Γερμανία δεν μπορεί να υλοποιήσει την ενεργειακή στροφή χωρίς τις γείτονες χώρες».
Γιατί; «Η ενεργειακή στροφή είναι εφικτή μόνον επειδή η Γερμανία είναι δικτυωμένη με τα γειτονικά κράτη, τα οποία παίρνουν από μας το πλεονάζον ρεύμα, αν παράγουμε υπερβολικές ποσότητες, ή μας προμηθεύουν ρεύμα, αν χρειαστούμε. Για παράδειγμα, το ρεύμα από αιολική ενέργεια δεν διοχετεύεται κατευθείαν από τη Β στη Ν Γερμανία, αλλά διέρχεται από την Πολωνία και την Τσεχία, που όμως δεν ερωτήθηκαν... Θα πρέπει να συντονιστούμε πανευρωπαϊκά και να σταματήσουμε τη «νοοτροπία του συνοριακού φράχτη».
Πώς θα λειτουργήσει αυτό; «Την περασμένη Τετάρτη επισκέφθηκε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και μας περιέγραψε τον σημαντικό ρόλο που παίζει για την οικονομική σταθεροποίηση της χώρας του το θέμα της ενέργειας. Αυτή τη στιγμή οι Έλληνες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το πετρέλαιο. Πρέπει να σταματήσουμε όλες τις μονάδες παραγωγής ενέργειας με βάση το πετρέλαιο στην Ελλάδα και να αναπτύξουμε την ηλιακή ενέργεια. Έτσι, θα δημιουργούνταν και νέες θέσεις εργασίας, αλλά και το κράτος θα εξασφάλιζε μια αξιόπιστη πηγή εσόδων»(σχόλιο: αυτό τον νοιάζει, να μας βρει δουλειά).
Ποιος θα τα πληρώσει αυτά; «Αφενός μπορούμε να προτείνουμε στους Έλληνες να εκμεταλλευτούν κοινοτικά προγράμματα με συγχρηματοδότηση, αφετέρου μπορούμε μεσοπρόθεσμα να χρησιμοποιήσουμε τις ενισχυτικές δυνατότητες που διαθέτουμε, προκειμένου να δικτυώσουμε ταχύτερα την Ελλάδα με τα κράτη-μέλη. Τρίτον, μπορούμε να εξετάσουμε αν οι χώρες, βάσει της οδηγίας που καθορίζει σε τι ποσοστό μπορούν να αναπτύξουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μπορούν να συνυπολογίζουν και επενδύσεις σε άλλα κράτη-μέλη. Και η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να «ανοίξει» τον νόμο περί ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».
Να πληρώσουν δηλ. οι Γερμανοί καταναλωτές ρεύματος εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα; «Και βέβαια, αν η παραγωγή ηλιακής ενέργειας μακροπρόθεσμα καθίσταται λιγότερο κοστοβόρα. Για άλλες χώρες μάλιστα υπάρχουν επιπλέον επιχειρήματα: Το Λουξεμβούργο π.χ. έχει νομοθετικές διατάξεις, που δεν μπορεί να εφαρμόσει σαν μικρή χώρα που είναι. Ή δείτε τη Μάλτα, όπου μέχρι τώρα δεν παράγεται καθόλου οικολογικό ρεύμα. Οι Μαλτέζοι δεν θέλουν να εγκαταστήσουν στη Βαλέττα, λόγω της διατήρησης του ιστορικού χαρακτήρα της πόλης, μαύρες πλάκες φωτοβολταϊκών στις στέγες των κτιρίων». Η ανταλλαγή ρεύματος μεταξύ των χωρών του Ν και του Β δεν λειτουργεί σωστά. Γιατί δεν ενδιαφέρονται οι ευρωπαϊκές Υπηρεσίες για την επίλυση αυτού του προβλήματος;  «Επειδή μέχρι τώρα έχουμε κατά το πλείστον περιφερειακά δίκτυα. Το πολύ 150 km, όπου στο ένα άκρο είναι το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας και στο άλλο ο καταναλωτής. Ήδη στη Γερμανία υπάρχουν 4 δίκτυα μεταφοράς, αλλά όχι και μια συνολική γερμανική στρατηγική δικτύων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου