Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΞΕΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ BILD(όταν ο βρωμοέλληνας, για την φυλλάδα, έσωσε από περιπέτεια με την υγεία του τον Franz Joseph Wagner)

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΞΕΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ BILD(όταν ο βρωμοέλληνας, για την φυλλάδα, έσωσε από περιπέτεια με την υγεία του τον Franz Joseph Wagner)
Ελληνική καρδιά και φιλότιμο! Μια συγκλονιστική απάντηση στον Γερμανό αρθρογράφο της BILD, που υποστηρίζει ότι το μόνο που έχει πια η Ελλάδα «είναι μερικά άγονα βουνά, μερικές ξερές ελιές και αδέσποτες γάτες», έδωσε ένα «φτωχόπαιδο» από τη Φθιώτιδα. Στο κείμενό του, που δημοσίευσε η ενημερωτική ιστοσελίδα LamiaReport, o Δημήτρης Κ., όπως υπογράφει, απαντά σε α’ πρόσωπο στον γνωστό αρθρογράφο Franz Joseph Wagner, που μιλά για Έλληνες «με άδεια τα πορτοφόλια, που δεν έχουν χρήματα να πιουν ένα ποτήρι κρασί, δεν έχουν χρήματα για ένα πακετάκι τσιγάρα, δεν έχουν χρήματα να πάνε στον οδοντίατρο ή να πληρώσουν το ενοίκιό τους». Δίχως ύβρεις και ειρωνεία. Με παράπονο, αλλά πρωτίστως περηφάνια, του... θυμίζει τι σημαίνει Ελλάδα, αφού, όπως ισχυρίζεται στο κείμενό του, οι δυο τους κάπου κάποτε είχαν γνωριστεί. Ξεκινώντας το κείμενό του ο Δημήτρης αναφέρει: «Κι όμως, φίλε Γερμανέ, γνωριζόμαστε. Σου θυμίζω ότι είμαι το φτωχόπαιδο με το αγροτικό που σταμάτησες ένα βράδυ στα «ψωρονέρια»(σ.σ.: ιαματικά λουτρά στη Δαμάστα Λαμίας) καταματωμένος από τα κουνούπια. Που σου άδειασα όλο το φαρμακείο πάνω στις πληγές σου, σε πήρα στο σπίτι μου, σου προσέφερα το φαγητό μου και σου έδωσα το κρεβάτι μου, όταν εσύ με κοιτούσες απορημένος μέσα από αυτήν την κακοτυχία σου. Φοιτητής τουρίστας εσύ κι εγώ με άδεια απ' τον Στρατό, γυρνούσα απ' τη νυχτερινή μου έξοδο στα Καμένα Βούρλα. Και έλαχε να είμαι ο σωτήρας σου εκείνο το σαββατόβραδο. Αν τώρα με θυμήθηκες, σε παρακαλώ αναθεώρησε τη γνώμη σου, γιατί πέτρες και γάτες υπάρχουν παντού. Ψυχούλα ελληνική όμως εδώ θα βρεις. Κι εκείνο το χωριατόσπιτο θα είναι πάντοτε ανοικτό για όλο τον κόσμο». Μιλώντας στη «δημοκρατία» ο διαχειριστής-δημοσιογράφος του LamiaReport Δημήτρης Κωνσταντόπουλος σημείωσε ότι ο αποστολέας του κειμένου επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του. «Το κείμενο δεν μπορεί να έχει γραφεί από άνθρωπο που δεν έχει βιώσει αυτά που εξιστορεί. Περιγράφει τα ανοικτά σε όλους σπίτια των Ελλήνων. Τα φτωχά λαϊκά σπίτια της ελληνικής επαρχίας» καταλήγει ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου