Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ(πώς αντέχουν παίχτες αυτού του επιπέδου τα σούργελα του γερμανικού Τύπου;)

Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ(πώς αντέχουν παίχτες αυτού του επιπέδου τα σούργελα του γερμανικού Τύπου;)
Euro: Όταν οι Γερμανοί «θάβουν» τον εθνικισμό τους  Περισσότεροι από 15.000 χιλιάδες φίλαθλοι θα βρεθούν στο πλευρό των Panzer Αν μπορεί να αναγνωρίσει κάτι κάποιος στους Γερμανούς, αυτό είναι η ευθύτητα. Δεν κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους, ούτε φοβούνται να μιλήσουν για θέματα που οι περισσότεροι δεν τολμούν να ακουμπήσουν. Το γεγονός ότι η γερμανική ομάδα επέλεξε το Gdańsk ως έδρα προετοιμασίας της για την τελική φάση του Euro 2012 προκάλεσε αρκετές απορίες. Δεν είναι μυστικό ότι ο Β’ ΠΠ ουσιαστικά ξεκίνησε από το «διαμάντι της Βαλτικής» όπως αποκαλείται το Gdańsk, στο οποίο αποβιβάστηκε ο γερμανικός στρατός την 1η Σεπτεμβρίου του 1939. Μέλη της γερμανικής αποστολής επισκέφτηκαν το σχετικό μνημείο στη χερσόνησο Westerplatte και ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας κ. Wolfgang Niersbach δήλωσε ότι «αυτή η περιοχή διηγείται ένα από τα χειρότερα κεφάλαια της ιστορίας μας και μας υπενθυμίζει ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί κάτι παρόμοιο ποτέ ξανά στο μέλλον. Σήμερα είμαστε ευγνώμονες που μας έχουν αγκαλιάσει με τέτοιο φιλικό τρόπο οι Πολωνοί και το θεωρούμε υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε μια ειρηνική συμβίωση για πάντα στο μέλλον». Από εκεί και πέρα την παραμονή του προημιτελικού της Ελλάδας με τη Γερμανία στο Gdańsk την παράσταση έκλεψε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της nationalmannschaft Joachim Löw, ο οποίος έδειξε απίστευτο σεβασμό στην ελληνική ομάδα χαρακτηρίζοντάς της «μαέστρο επιβίωσης». «Εδώ προετοιμαζόμαστε και νιώθουμε σαν στο σπίτι μας. Έπειτα από 3 ματς στην Ουκρανία χαιρόμαστε που θα αγωνιστούμε εδώ. Η ελληνική ομάδα δεν παρατάει ποτέ ένα παιχνίδι. Ναι, είμαστε το φαβορί και δεν φοβόμαστε αυτόν τον ρόλο, ωστόσο ξέρουμε ότι καλούμαστε να σπάσουμε έναν βράχο και δεν θα είναι εύκολο. Φαβορί ήταν και η Ρωσία και είδαμε τι έπαθε. Η Ελλάδα είναι μαέστρος επιβίωσης. Νομίζεις ότι έχουν χάσει, ότι έχουν αποκλειστεί και καταφέρνουν να είναι πάντα εκεί». Αντίστοιχο σεβασμό έδειξε και ο τερματοφύλακας της Bayern Μονάχου Manuel Neuer, ο οποίος παρομοίασε τον Φάνη Γκέκα με τον Ulf Kirsten για τον τρόπο με τον οποίο ο Έλληνας επιθετικός «μυρίζεται» το γκολ, ενώ παράλληλα έδειξε ότι φοβάται να επαναληφθεί το «κάζο» του τελικού του Champions League όπου η Bayern Μονάχου έχασε το τρόπαιο από την Chelsea στη διαδικασία των penalty. «Ελπίζω να μην κριθεί το match στα penalty, αλλά να έχουμε καταφέρει να το κερδίσουμε στην κανονική διάρκεια». Όπως και η Bayern πάντως, έτσι και η Γερμανία θα αντιμετωπίσει μια ομάδα με Μπλε παίζοντας ουσιαστικά εντός έδρας. Το Gdańsk που βρίσκεται κοντά στα γερμανικά σύνορα αναμένονται πέρα των 10.000 Γερμανών φιλάθλων που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια και 15.000 επιπλέον Γερμανοί χωρίς εισιτήριο, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να αγοράσουν για να εισέλθουν στο χωρητικότητας 40.000 γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον προημιτελικό!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου