Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ

Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ
Με μια απλή «περιήγηση» στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των γερμανικών ΜΜΕ είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς, την τεράστια σημασία που δίνουν οι Γερμανοί στο σημερινό παιχνίδι, ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδος και αυτή της Γερμανίας. Πολλοί μάλιστα δεν μένουν στον θεμιτό σχολιασμό του πολυαναμενόμενου αγώνα, ως απλό αθλητικό γεγονός αλλά αντιθέτως, δεν διστάζουν να συμπεριλάβουν και προκλητικά σχόλια οικονομικού ή και πολιτικού περιεχομένου για τη χώρα μας... Σας παραθέτουμε μερικά δημοσιεύματα «Σήμερα θα σας χαρίσουμε 5(γκολ) και θα σας εξηγήσουμε και το γιατί" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Focus, εν όψει του αγώνα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας σήμερα, στο Gdańsk.
«Εδώ και 2,5 χρόνια η Γερμανία σας πληρώνει(σχόλιο: ας δώσει τις αποζημιώσεις και μετά ας βάλετε τα λεφτά σας όπου θέλετε) το ένα πακέτο διάσωσης μετά το άλλο. Σήμερα το βράδυ, θα έχουμε επιτέλους την ευκαιρία να πάρουμε το αίμα μας πίσω» (σχόλιο: δεν χορταίνετε με τίποτα ε; μόνο αίμα θέλετε;) γράφει το Focus και παραθέτει στη συνέχεια τους 5 λόγους -έναν για κάθε γκολ(σχόλιο: και σχετικότατους με το ποδοσφαίρο):
1.    Έχετε προδώσει την Ευρωζώνη
2.    Προδίδετε την ίδια σας τη χώρα(με το να μην πληρώνετε τους φόρους σας)
3.    Είστε πολύ καλοί πωλητές
4.    Προδίδετε τους ίδιους σας τους οπαδούς(της Εθνικής Ελλάδος) καθώς ούτε καν στο ποδόσφαιρο δεν μπορείτε να παίξετε «καθαρά»(σχόλιο: το «καθάρισμα» είναι γερμανικό προτέρημα)
5.    Παίζετε το χειρότερο ποδόσφαιρο όλων των ομάδων, όλων των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος»(σχόλιο: το αποτέλεσμα μετράει).
«Ερχόμαστε! Έτσι θα σπάσει ο Jogi(ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας) το «τοίχος» των Ελλήνων» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Bild που αναφέρεται στον πολυαναμενόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. «Με το πακέτο διάσωσης, η Ελλάδα μπορεί να τα κατάφερε. Ωστόσο τώρα εμείς λέμε: Αντίο Έλληνες! Σήμερα δεν μπορούμε να σας σώσουμε» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει «Αν σήμερα κερδίσουμε (οι Γερμανοί) πάμε στους 4. Ωστόσο πραγματικά η μάχη στο Gdańsk, προβλέπεται δύσκολη. Ο Santos ετοιμάζει στην άμυνα της ελληνικής ομάδας ένας τοίχος από μπετό-κατά τα πρότυπα της Chelsea στον τελικό του Champions League με την Bayern»(σχόλιο: ακόμα δεν μπορεί να «καταπιεί» την ήττα μέσα στο Μόναχο). Σε άλλο δημοσίευμά της η Bild διερωτάται πώς θα πανηγυρίσει η καγκελάριος. «Τι στάση θα κρατήσει η καγκελάριος στον αγώνα κατά των Ελλήνων;» γράφει η Bild εξηγώντας ότι ναι μεν η καγκελάριος πρέπει να υποστηρίξει την ομάδα της, ωστόσο θα ήταν λάθος να τη δούμε να «υπερβάλει με τις αντιδράσεις της». «Σήμερα στις 20:45(ώρα Γερμανίας) υπάρχει ένα επαναληπτικό μάθημα για τους Έλληνες στο ευρώ. Τα αγόρια θα παίξουν όπως η καγκελάριος: σκληρά, αλλά δίκαια», γράφει η εφημερίδα ταμπλόιντ του Βερολίνου BZ, που προσφέρει στους αναγνώστες της ένα poster της Εθνικής Γερμανίας με τα πρόσωπα των παικτών να έχουν αντικατασταθεί με το πρόσωπο της Merkel σε διαφορετικές εκφράσεις. «Όταν η Merkel βρίσκεται σε έκσταση» είναι ο τίτλος του γερμανικού περιοδικού Spiegel το οποίο εν όψει του αγώνα, επικεντρώνεται επίσης στη στάση που θα κρατήσει η καγκελάριος της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. «Όπως όλοι γνωρίζουμε, όταν η καγκελάριός μας μιλά στη Βουλή για τα πακέτα δις, είναι τόσο βαρετή που οποιοσδήποτε τη βλέπει, θέλει να γυρίσει το κανάλι. Ωστόσο στο γήπεδο, είναι εντελώς διαφορετική: φωνάζει, πανηγυρίζει, ενθουσιάζεται, εκνευρίζεται και εκστασιάζεται. Για να δούμε πώς θα αντιδράσει η κ. Merkel κατά τη διάρκεια του σημερινού παιχνιδιού, που σε κάθε περίπτωση είναι «πιο ευαίσθητο» από τα υπόλοιπα». Η Frankfurter Allgemeine Zeitung επέλεξε μια εικόνα από σκηνή ταινίας «Ιπτάμενο Τσίρκο των Monty Pythons» που δείχνει τον Σωκράτη και τον Hegel να δίνουν τα χέρια πριν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα στο σκετς «Ο Αγώνας των Φιλοσόφων» της ταινίας. Η εφημερίδα τονίζει πως ως «λαός ποιητών και των στοχαστών(σχόλιο: και των 2 ΠΠ) οι Γερμανοί είναι ισότιμοι με τους Έλληνες»(σχόλιο: οι φιλόσοφοί σας ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΝ τους Έλληνες ως ανώτερους-τελικά η ζήλεια δεν κρύβεται-).
Υ.Γ.: ας περιμένουμε το βράδυ για να δούμε τι όρεξη θα έχετε για δουλειά αύριο!!!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου