Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Σκέφτονται νέες εκλογές. Επιτέλους κάνετε δημοψήφισμα πριν διαλυθούμε(τρέμουν και έχουν ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ(δημοκρατία ε;) το δημοψήφισμα)!

Σκέφτονται νέες εκλογές. Επιτέλους κάνετε δημοψήφισμα πριν διαλυθούμε(τρέμουν και έχουν ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ(δημοκρατία ε;) το δημοψήφισμα)!
Κάθε σύγχρονο πολιτικό σύστημα που σέβεται το λαό και αισθάνεται ότι στηρίζεται στη λαϊκή αποδοχή, όταν αντιμετωπίζει θέματα ήσσονος σημασίας σε σχέση με αυτό που αντιμετωπίζει τώρα η χώρα μας, το 1ο αυτονόητο πράγμα που κάνει είναι να προσφύγει στο λαό για να αποφασίσει με ένα δημοψήφισμα. Δυστυχώς όμως, για το δικό μας σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, το δημοψήφισμα αποτελεί απαγορευμένο καρπό. Τα μέλη της άρχουσας ελίτ διαθέτουν προφανώς θεόσταλτες ικανότητες, ενώ όλους εμάς μας θεωρούν προφανώς ως ανίκανο πόπολο. Τα αποτελέσματα των ικανοτήτων του ελληνικού πολιτικού συστήματος, τα ζούμε στο πετσί μας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την διαδικτυακή εφημερίδα real.gr, στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επικράτησε ταραχή μετά την επίσκεψη της τρόικας. Σκέφτονται ακόμα και το σενάριο να οδηγηθεί η χώρα και πάλι σε εκλογές, αντί να πιεστεί η Βουλή να ψηφίσει αυτά τα μέτρα που θα διαλύσουν τελείως την ελληνική κοινωνία και προφανώς θα διαλύσουν εντελώς και τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Ταυτόχρονα την ίδια στιγμή, εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα, σε έκτακτη σύσκεψη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε να μην ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογές και επομένως να μην φορτωθεί τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτές οι πληροφορίες μας βάζουν σε υποψίες ότι το πολιτικό σύστημα σκέφτεται σοβαρά και είναι ικανό να μας οδηγήσει και πάλι σε εκβιαστικές εκλογές, προκειμένου να περάσει τα εξοντωτικά για την ελληνική κοινωνία μέτρα, αλλά καθόλου δεν περνάει από το μυαλό της άρχουσας ελίτ να κάνει το αυτονόητο, δηλ. δημοψήφισμα ώστε να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός για τη μοίρα του. Ένα δημοψήφισμα θα έλυνε το θέμα οριστικά. Είτε θα ήταν «ΝΑΙ» στα μέτρα, οπότε όλοι θα βάζαμε τα κεφάλια μέσα γιατί αυτό θα είχαμε επιλέξει, είτε θα ήταν «ΟΧΙ», οπότε ή η χώρα ή η Ευρώπη θα έπαιρναν μια διαφορετική πορεία. Γιατί όμως δεν κάνει δημοψήφισμα το πολιτικό σύστημα; Μήπως είναι πραγματικά ο ελληνικός λαός ανίκανος να αποφασίσει; Όχι. Απλά γιατί το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι κλειστό και αυτονομημένο από την ελληνική κοινωνία, την οποία εκμεταλλεύεται προς όφελός του και την αντιμετωπίζει ως απειλή για τα κεκτημένα του. Επομένως ένα δημοψήφισμα θα έσπαζε το κέλυφος του συστήματος και θα έβαζε οριστικά το λαό στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Αυτό αποκλείεται να γίνει στην Ελλάδα αν πρώτα δεν ανατραπεί αυτό το πολιτικό σύστημα. Είναι ικανοί να κάνουν κάθε εβδομάδα εκλογές, αλλά ποτέ δημοψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου