Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ(ξεχάστε τις αποζημιώσεις)!!!

Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ(ξεχάστε τις αποζημιώσεις)!!!
[επιχείρημα γερμανικό: μόνο οι ηττημένοι πληρώνουν αποζημίωση! Μήπως πιστεύουν ότι νίκησαν στους πολέμους που άρχισαν το 1914 και το 1939;! Μήπως δεν μετάνιωσαν όλοι για τα εγκλήματα των προηγούμενων δεκαετιών; Τότε γιατί πλήρωσαν στις 03/10/2010 αποζημιώσεις από τον Α’ ΠΠ και ΑΚΟΜΑ χρωστούν από τότε € 20 εκ. από τις αποζημιώσεις του πολέμου αυτού και αρνούνται να πληρώσουν ΜΟΝΟ την Ελλάδα για την Κατοχή και την προσβάλλουν όπως τους Εβραίους στις αρχές του 1930 ως το 1945; Ούτε ο Goebbels δεν θα έγραφε τέτοιο αισχρό «άρθρο»-πρόκληση στην μνήμη χιλιάδων Ελλήνων θυμάτων των ολοκαυτωμάτων της Κατοχής!]
F.T: «Έλληνες ξεχάστε τον πόλεμο και τις γερμανικές αποζημιώσεις»...
«Οι μνήμες δύσκολα σβήνουν. Μετά από περίπου 70 χρόνια, η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να ανοίξει και πάλι το θέμα των αποζημιώσεων που οφείλει το Βερολίνο στην Αθήνα από τα εγκλήματα των Ναζί. Ακόμη κι εάν μία τέτοια απαίτηση είναι πλέον ανέφικτη, η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε προσεκτικά τη χρονική συγκυρία. Αυτές τις εβδομάδες, η τρόικα θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει ένα ακόμη πακέτο επώδυνων μέτρων λιτότητας. Ο μέσος Έλληνας πιστεύει ότι αυτή είναι μία απόφαση που υπαγορεύεται από το Βερολίνο. Έτσι, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση ότι, ενώ ζητούν ακόμη περισσότερα από μία ήδη γονατισμένη οικονομία, η Ελλάδα αποφασίζει και πάλι να ανοίξει τις παλιές πληγές του πολέμου. Δεν είναι η 1η φορά που οι πολιτικοί προσπάθησαν να εκμαιεύσουν πολιτικό κεφάλαιο από τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι Ναζί κατά την 4ετή κατοχή. Ο Μανώλης Γλέζος είναι ένας δημοφιλής 89χρονος βουλευτής και πρώην αντιστασιακός που εδώ και καιρό ζητά την καταβολή των αποζημιώσεων. Υποστηρίζει ότι η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα € 162 δις, τα οποία και θα έλυναν το πρόβλημα χρέους της χώρας άμεσα. Είναι αλήθεια ότι η Γερμανία δεν πλήρωσε τις αποζημιώσεις πλήρως (σχόλιο: δεν πλήρωσε τίποτα). Είναι επίσης γεγονός ότι η σημερινή οικονομική υπερδύναμη δημιουργήθηκε εν μέρει χάρη στη διαγραφή του χρέους(σχόλιο: μπα διάβασε ιστορία το στουρνάρι ο ρεπόρτερ;). Η νομική βάση των όσων υποστηρίζει ο κ. Γλέζος όμως, είναι αμφίβολη, δεδομένου ότι η Ελλάδα το 1990 υπέγραψε συνθήκη στην οποία συμφωνεί ότι δεν της οφείλεται πλέον τίποτα. Οι Έλληνες μπορεί να αδικούνται από τη γερμανική κοινή γνώμη που δεν αναγνωρίζει τα όσα έχουν ήδη κάνει. Εάν όμως, η Αθήνα θέλει να αντιμετωπίσει τις γερμανικές κατηγορίες για τους σπάταλους Έλληνες που παίρνουν χρήματα από τους σκληρά εργαζόμενους Ευρωπαίους, τότε υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να το πετύχει. Θα πρέπει να ρωτήσει που πραγματικά καταλήγουν όλα τα χρήματα από τα διαρθρωτικά ταμεία και τα πακέτα στήριξης. Για παράδειγμα, το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης στο αστραφτερό μετρό της Αθήνας επέστρεψε στη Β Ευρώπη μέσω γερμανικών «εθνικών πρωταθλητών»(σχόλιο: της μίζας και των σκανδάλων) όπως η Siemens και η Alstom. Ξεχάστε τον Πόλεμο. Απλά κοιτάξτε που πήγαν τα λεφτά...»(σχόλιο: όταν επιτέλους κάνουν κάτι εκτός από κάποιες υποκριτικές συγγνώμες οι Μ. Δυνάμεις για την Ελλάδα στην οποία έχουν ιστορικό χρέος που «ξεχνάνε» από κόμπλεξ).
Υ.Γ.: όποιος ξεχνάει ξαναζεί. Μήπως να ξεχάσει και η Γερμανία τον ρόλο του κριτή και του Θεού που αποφασίζει ποιος αξίζει να ζει και ποιος όχι και αυτή την ανωτερότητα του Βάνδαλου-μια από τις γερμανικές φυλές που ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία-!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου