Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ(αποσχισμένη επαρχία μας θεωρούν ακόμα)!

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ(αποσχισμένη επαρχία μας θεωρούν ακόμα)!
Tουρκία: Δεν θα αφήσουμε οι Κούρδοι να αποσχισθούν όπως οι Έλληνες(σχόλιο: δεν αποσχιστήκαμε αλλά επαναστατήσαμε. Υπάρχει διαφορά)!
Μαθήματα πολιτικής... φιλοσοφίας παρέδωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu με αφορμή τις συγκρούσεις στη Συρία και το Κουρδιστάν, διαχωρίζοντας τον ανατολικό από τον δυτικό εθνικισμό. «Σε αντίθεση με την Ευρώπη, όπου προκάλεσε την ένωση διαλυμένων συνόλων, ο εθνικισμός ευνόησε στην Ανατολή τη διάσπαση και γέννησε τα έθνη κράτη, δημιουργώντας τεχνητές αντιθέσεις και ταυτότητες»(σχόλιο: προφανώς μιλάει για την ελληνική που τον ενοχλεί πιο πολύ)», σημείωσε ο κ. Davutoğlu μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet. Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στάθηκε στη δημιουργία των εθνικών κρατών στον τέως οθωμανικό χώρο με μια ιδιαίτερα προκλητική δήλωση, λέγοντας πως «πριν από 2 αιώνες αποσχίστηκαν με τη διαδικασία αυτή από την τουρκική εκδοχή των «οργανικών συνόλων» οι Αρμένιοι, οι Άραβες, οι Έλληνες και πολλές άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές ταυτότητες». Η απίστευτη αυτή δήλωση του κ. Davutoğlu ήρθε ως απάντηση στο ερώτημα του δημοσιογράφου σχετικά με τα σχέδια της Άγκυρας για το κουρδικό, το οποίο πέρα από θέμα εσωτερικής ασφάλειας για τη γειτονική χώρα, μπορεί να αποσταθεροποιήσει την ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχής της Μέσης Ανατολής. «Ο εθνικισμός, ως ιδεολογία του 19ου αι., συγκέντρωσε στην Ευρώπη τα διχοτομημένα, λόγω φεουδαλισμού σύνολα. Σε μας(σχόλιο: παραδέχεται έμμεσα ότι άλλο Τουρκία άλλο Ευρώπη), όμως, διέλυσε τα ιστορικά οργανικά σύνολα και δημιούργησε προσωρινές και τεχνητές αντιθέσεις και ταυτότητες. Ήλθε η ώρα να τα βάλουμε με την αποσχιστική αυτή κουλτούρα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε νέες αποσπάσεις» σημείωσε ο κ. Davutoğlu προσθέτοντας πως «οι πολιτισμικές ταυτότητες και οι γλώσσες έχουν αξία από πλευράς της ανθρωπότητας, αλλά αυτό θα πρέπει να ερμηνευθεί ως μέσο ενότητας και όχι απόσχισης και με τρόπο που θα ενισχύσει τη συνείδηση της κοινής καταγωγής». Ο Τούρκος υπουργός υπογραμμίζει ότι το κουρδικό πρόβλημα μπορεί να εξεταστεί πρώτον ως ιστορική κοινή συμβίωση και δεύτερον ως συνείδηση και δικαιώματα των ίσων πολιτών. Και τονίζει ότι το 1ο έχει δεχθεί πλήγμα λόγω του ΡΚΚ και το 2ο από τα «λάθη», που, όπως λέει, έγιναν από πλευράς κράτους ως προς την ισονομία. Την ίδια ώρα, με σαφώς λιγότερο... φιλοσοφικό στοχασμό ο πρωθυπουργός της χώρας Recep Tayyip Erdoğan έκανε απολογισμό των επιχειρήσεων των Ένοπλων Δυνάμεων κατά των Κούρδων ανταρτών μιλώντας για τουλάχιστον 500 νεκρούς τον τελευταίο μήνα. «Μόνο τις 10 τελευταίες ημέρες, 123 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν στην επαρχία Hakkâri, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν» διευκρίνισε ο κ. Erdoğan στη διάρκεια τηλεοπτικής εμφάνισης. Οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού έγιναν την επαύριο του θανάτου 8 στρατιωτών από έκρηξη νάρκης που είχε τοποθετηθεί, σύμφωνα με τις τοπικές πηγές ασφαλείας, από το PKK κοντά στην τοποθεσία Karlıova, στη νοτιοανατολική επαρχία Bingöl.
Υ.Γ.: με πολιτικούς γιουσουφάκια τι να περιμένεις; Μόνο να πουν Τούρκο πια τον Περικλή και οθωμανικό μνημείο την Ακρόπολη(εδώ είπαν τούρκικη την φλόγα, δεν κολώνουν)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου