Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Το έρημο Λονδίνο των Ολυμπιακών(ο φόβος επιθέσεων και χάους έδιωξε ακόμα και τους ντόπιους. Ό,τι έλεγαν για το φιάσκο της Αθήνας το ζουν οι ίδιοι 8 χρόνια μετά)!

Το έρημο Λονδίνο των Ολυμπιακών(ο φόβος επιθέσεων και χάους έδιωξε ακόμα και τους ντόπιους. Ό,τι έλεγαν για το φιάσκο της Αθήνας το ζουν οι ίδιοι 8 χρόνια μετά)!
Έτος 2012. Ολυμπιακό Λονδίνο. Η ιερή φλόγα που ταξίδεψε από την αρχαία Ολυμπία μέχρι την πρωτεύουσα της Γηραιάς Αλβιόνας δεν αρκεί για να φωτίσει το εσωτερικό των κλειστών καταστημάτων και των θεάτρων της πόλης που παραμένουν άδεια, καθώς τα ποσοστά των επισκεπτών έπεσαν κατά 1/3, τη στιγμή που οι διοργανωτές αρχικά φοβόντουσαν «κυκλοφοριακό χάος». Συγκεκριμένα, οι Αγώνες του Λονδίνου αποτέλεσαν πόλο έλξης για μόλις 100.000 τουρίστες, αριθμός σαφώς μικρότερος από τους 300.000 που περίμεναν όλοι. Ταυτόχρονα έπεσε και ο αριθμός των επισκεπτών των λονδρέζικων αξιοθέατων κατά 35%, ενώ και οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα. Ποιος φταίει όμως για την κατάσταση αυτή; «Οι υπερβολικές προειδοποιήσεις πριν από την έναρξη των Αγώνων που τρόμαξαν τον κόσμο» εκτιμούν τώρα οι εκπρόσωποι των συνδικάτων της χώρας, λέγοντας ότι τα μηνύματα «να αποφεύγουν όσοι μπορούν το Λονδίνο τις ημέρες των Αγώνων» τελικά «το παράκαναν», με αποτέλεσμα «πολλές περιοχές να θυμίζουν τώρα «πόλεις-φαντάσματα»». Αυτό που φοβούνται τώρα οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είναι ότι η κατάσταση που διαμορφώθηκε «δεν θα βοηθήσει την οικονομική ανάκαμψη», σε μια περίοδο κατά την οποία δοκιμάζεται από την κρίση χρέους της ΕΕ και η Βρετανία. «Αυτή την περίοδο λείπουν από το Λονδίνο 2 ειδών επισκέπτες» είπε ο Bernard Donoghue, επικεφαλής της Υπηρεσίας Τουριστικών Αξιοθέατων της πόλης. Εξήγησε ότι αναφέρεται «στους γενικούς επισκέπτες του Λονδίνου, που σε μεγάλο βαθμό δεν ήρθαν εδώ φοβούμενοι την ταλαιπωρία λόγω κίνησης, αλλά και στους Λονδρέζους και στους άλλους Βρετανούς που έλαβαν προειδοποιήσεις από τις Αρχές για τον επερχόμενο κυκλοφοριακό εφιάλτη». Τελικά, σύμφωνα με τον Donoghue «τα πράγματα τώρα είναι καλύτερα για να επισκεφθεί κάποιος την πόλη μας, καθώς ο συνωστισμός στα κεντρικά σημεία δεν είναι μεγάλος και οι ουρές έξω από μουσεία και άλλα αξιοθέατα επίσης είναι μικρότερες». Αν κρίνουμε πάντως από την ελληνική εμπειρία των Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, σύντομα οι Βρετανοί θα κληθούν να προβληματιστούν και για κάτι άλλο, ακόμη πιο σοβαρό. Τη χρήση των ολυμπιακών ακινήτων της χώρας...
Υ.Γ.: μετά θα δουν και τον λογαριασμό της φιέστας με το ελληνικό όνομα(δυστυχώς) και το βρετανικό «γούστο» και θα πάθουν νταμπλάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου