Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

«Η Νονά»: Το βιβλίο-κόλαφος για τη Merkel

«Η Νονά»: Το βιβλίο-κόλαφος για τη Merkel
Με καθόλου κολακευτικούς χαρακτηρισμούς αναφέρεται στο πρόσωπο της Angela Merkel η Γερμανίδα πολιτική επιστήμονας στο βιβλίο της «Η Νονά».
[όσο και να αντιπαθούμε την Merkel το βιβλίο είναι ουσιαστικά ΜΟΝΟ «θάψιμο» της καγκελαρίου και όχι αποκαλύψεις… Σαν να έχουν προηγούμενα από την εποχή Kohl οι 2 κυρίες… Προφανώς δεν ξέχασε η συγγραφέας την μη συμμετοχή της σε κάποια θέση δίπλα στην καγκελάριο ή την συμβολή της Merkel στην πτώση του πολιτικού της μέντορα και της χρωστούσε θα λέγαμε… Διάλεξε μια εποχή που η καγκελάριος είναι στο απόγειο της ισχύος της και κάνει τα πάντα για την επανεκλογή της]
Στόχος του βιβλίου, όπως φαίνεται και από τον εύγλωττο τίτλο, είναι να αποκαλύψεις τις «σκοτεινές» επιδιώξεις της Γερμανίδας καγκελαρίου. Η συγγραφέας του βιβλίου είναι η Gertrude Heller, ειδικός στην πολιτική ανάλυση του γερμανικού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών και έμπιστη σύμβουλος του πρώην καγκελάριου Helmut Kohl. Στο βιβλίο της, ο τίτλος του οποίου παραπέμπει στην ταινία του Κόπολα «Ο Νονός», κατακρίνει το «σύστημα Μ» όπως αποκαλεί τις τακτικές που ακολουθεί η Angela Merkel, τις οποίες δεν διστάζει να συγκρίνει με αυτές των Ναζί. Για την Heller, η Μέρκελ μεταμορφώνει τη Γερμανία σε μια μη δημοκρατική χώρα. Οι 2 γυναίκες πάντως δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις, αφού η Merkel δεν συμπεριέλαβε τη Heller στους συμβούλους της, όταν ανέλαβε την καγκελαρία. Η τελευταία φημολογείται ότι πληγώθηκε βαθιά και συντάχθηκε με τους εσωκομματικούς αντιπάλους της Merkel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου