Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

ΝΟΙΚΙΑΣΤΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ(ποιος είναι μ** να πληρώνει το βλαμμένο να λέει τα δικά του;)!

ΝΟΙΚΙΑΣΤΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ(ποιος είναι μ** να πληρώνει το βλαμμένο να λέει τα δικά του;)!
«Ενοικιάζεται» ο Γιώργος Παπανδρέου(σχόλιο: ποιος θα τον έπαιρνε αν ήταν ακίνητο;)!
Τι κοινό έχει ο Bono(U2), ο Bill Clinton, ο David Beckham και ο «Εξολοθρευτής» Arnold Schwarzenegger με τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου; Είναι όλοι τους «εξέχοντες» ομιλητές ενός αμερικανικού γραφείου, του «Harry Walker Agency», που τους «κλείνει» εμφανίσεις ανά τον κόσμο, με το αζημίωτο φυσικά.  Ουσιαστικά, ο πρώην πρωθυπουργός βρήκε έναν ακόμη τρόπο να αυξήσει τα εισοδήματά του. Η τελευταία ενασχόληση του κ. Παπανδρέου ίσως είναι η ιδανική γι' αυτόν: αμείβεται για να ταξιδεύει και να εκφωνεί «φλογερούς» λόγους, καθώς έγινε το πιο πρόσφατο μέλος του γραφείου «The Harry Walker Agency». Όπως πληροφορούμαστε από την ιστοσελίδα του γραφείου, ο κ. Παπανδρέου «ως πρωθυπουργός της Ελλάδας από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Καθώς έχει συμπεριληφθεί από το περιοδικό Foreign Policy στη λίστα με τους «100 κορυφαίους διανοητές»(σχόλιο: τύφλα να χει ο Πλάτων…) για το 2010 και «κάνοντας το καλύτερο(σχόλιο: προφανώς οι τύποι έχουν μυαλό ΓΑΠ) κατά τη διάρκεια της χειρότερης χρονιάς της Ελλάδας», μιλά για την παρούσα κατάσταση της Ευρωζώνης και το μέλλον της ΕΕ. Σε αυτούς τους ταραχώδεις καιρούς, λίγοι βρίσκονται σε καλύτερη θέση από τον κ. Παπανδρέου, που μπορούν να ρίξουν μια διορατική ματιά(σχόλιο: πόσο πλήρωσε για αυτό το «εγκώμιο»;) στην οικονομική κρίση, χωρίς να ξεχνούν το πού πηγαίνουμε». Μάλιστα, η ιστοσελίδα μας προτρέπει να «κλείσουμε τον Γιώργο Παπανδρέου για δημόσιες ομιλίες, πολιτικές εκστρατείες ή ομιλίες κινήτρων». Δεν μας πληροφορεί βέβαια πόσο θα μας κοστίσει μία εμφάνιση του κ. Παπανδρέου. Αν σκεφτεί κανείς όμως τους «διορατικούς» χειρισμούς του στην αντιμετώπιση της κρίσης, όπως το να οδηγήσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ, οι συμβουλές του θα είναι «ανεκτίμητες». Πρέπει να σημειώσουμε ότι το «Harry Walker Agency»(HWA) είναι μια επιχείρηση που «διαχειρίζεται» εξέχοντες ομιλητές και τους προωθεί σε ανά τον κόσμο σεμινάρια και events. Για να βρει τον κατάλληλο «ομιλητή», που ταιριάζει στις απαιτήσεις του πελάτη, αμείβεται με αστρονομικά ποσά. Το ίδιο αστρονομική είναι και η αμοιβή του κάθε ομιλητή για μία και μοναδική εμφάνιση. Όπως χαρακτηριστικά σημείωναν οι New York Times σε παλιότερό τους δημοσίευμα, το HWA είναι «το γραφείο που εκπροσωπεί τους πρώην προέδρους Bill Clinton και Gerald Ford, καθώς και πολλούς άλλους celebrity που παίρνουν αμοιβές με 5 ή 6 ψηφία για κάθε εμφάνιση». Για παράδειγμα, ο κ. Clinton, ως εξέχον μέλος του γραφείου, είχε βγάλει $ 9 εκ για 59 εμφανίσεις, μέσα σε ένα χρόνο! Με άλλα λόγια, αφού οδήγησε τη χώρα στο γκρεμό, τώρα ο Γ. Παπανδρέου θα πληρώνεται για να δίνει μαθήματα... αντιμετώπισης της κρίσης!
Υ.Γ.: εμείς πληρώσαμε πολλά, πάρα πολλά, για τον ΓΑΠ! Δεν θα καθόμασταν να τον ακούμε ούτε επί πληρωμή. Θα πληρώνουμε τον… διανοητή για δεκαετίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου