Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Η SIEMENS «ΔΩΡΟ» ΣΤΗΝ MERKEL!!!

Η SIEMENS «ΔΩΡΟ» ΣΤΗΝ MERKEL!!!
Υπεγράφη η συμφωνία SIEMENS-ελληνικού Δημοσίου
Συνολικό όφελος € 330 εκ-μέσω διαφόρων τρόπων- προκύπτει από την υπογραφή της συμφωνίας του ελληνικού Δημοσίου και της SIEMENS, που έγινε σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και εκπρόσωπο της εταιρίας. Σημαντικά τα δημοσιονομικά οφέλη για τη χώρα μας Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, από τη συμφωνία προκύπτουν:
1.       € 80 εκ, για το συμψηφισμό ισόποσων απαιτήσεων της SIEMENS, που αυτή έχει έναντι διαφόρων δημοσίων φορέων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται νοσοκομεία, ΕΡΓΟΣΕ κλπ.
2.       € 90 εκ, για μια περίοδο 5 ετών, για τη χρηματοδότηση:
·         Φορέων που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και έχουν ως σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς, της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος.
·         Πανεπιστημιακών και επιστημονικών ερευνητικών προγραμμάτων, που αποσκοπούν στη βελτίωση της γνώσης και της εξειδίκευσης στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της ανάπτυξης των πόλεων.
·         100 υποτροφιών κάθε έτος, για μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της ανάπτυξης των πόλεων μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών(ΙΚΥ).
·         Ιατρικού εξοπλισμού(συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης, εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού αυτού) για τα Δημόσια Νοσοκομεία, με έμφαση στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.
3.       Επένδυση, εντός του 2012, ύψους € 100 εκ στην SIEMENS Ελλάδας, ώστε να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη παρουσία και δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 600 εργαζόμενους.
4.       Πραγματοποίηση επένδυσης κατασκευής νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα, προϋπολογισμού άνω των € 60 εκ, που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων.
Πέρα από τα αναφερόμενα οφέλη του εν λόγω «Συμβιβασμού», μέσω της συμφωνίας:
·         Η SIEMENS θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη στις Ελληνικές Αρχές, όποτε της ζητηθεί, σε σχέση με τη συνεχιζόμενη ανάκριση κατά φυσικών προσώπων, που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.
·         Αναλαμβάνει την καταβολή της νομικής δαπάνης, με την οποία έχει επιβαρυνθεί το Ελληνικό Δημόσιο για την υπόθεση αυτή.
·         Και επιπλέον, εντάσσεται για μια περίοδο ως 3 ετών από την Ημερομηνία Έναρξης της Συμφωνίας, σε ένα πρόγραμμα εταιρικής συμμόρφωσης υπό ένα Επίτροπο που θα διορίσει το ελληνικό Δημόσιο.
Το τελικό κείμενο της «Συμφωνίας» που υπογράφτηκε, δεν έχει καμία διαφοροποίηση από το σχέδιο «Συμφωνίας», που ενέκρινε η Βουλή των Ελλήνων. Με μέριμνα του Υπουργού Οικονομικών, η ενυπόγραφη Συμφωνία θα διαβιβαστεί στη Βουλή για ενημέρωση.
Όταν η Merkel πίεζε τον Καραμανλή για την Hochtief
Συχνά-πυκνά οι Γερμανοί «κατακτητές- τοκογλύφοι» κάνουν λόγο για τους διεφθαρμένους έλληνες. Εδώ όμως υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια την οποία έχουν ως φαίνεται λόγο ξεχνούν. Ας δεχτούμε, λοιπόν, ότι είμαστε διαφθαρμένοι και παίρνουμε τις απίστευτες μίζες. Αυτοί όμως που δίνουν τις μίζες ποιοί είναι; Οι Γερμανοί με όχημα την SIEMENS δεν είναι αυτοί που μοίραζαν το μαύρο χρήμα κάτω από το τραπέζι; Οι άνθρωποι της γερμανικής ΜΑΝ δεν είναι αυτοί που λάδωσαν και τα σκαλιά του τελευταίου Υπουργείου για να πάρουν τις δουλειές; Οι εξοπλισμοί μήπως; Και δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις και οι πολυεθνικές των γερμανικών συμφερόντων που κάνουν αυτές τις δουλειές. Είναι και οι ίδιοι οι πολιτικοί τους. Θυμάται μήπως η κ. Merkel τι είχε ζητήσει από τον Κώστα Καραμανλή; Μήπως είναι αυτή που τον πίεζε ευθέως προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε η γερμανική  Hochtief  να «πάρει» την δημοπρασία η οποία αφορούσε την εκμετάλλευση ενός εκ των Ολυμπιακών Ακινήτων; Και άλλα πολλά συνέβησαν στο παρελθόν. Και κάτι τελευταίο. Για όλα αυτά υπάρχουν και στοιχεία και λεπτομερείς αφηγήσεις αυτοπτών μαρτύρων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου