Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣ(διαφθορά στην Γερμανία;! Έλα δεν το πιστεύω!)


ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣ(διαφθορά στην Γερμανία;! Έλα δεν το πιστεύω!)
Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Έτσι και η γερμανική «τελειότητα» και τα «θαύματά» της. Όσο και αν κάνει «κόλπα» η Τρόικα Merkel, Schauble, Rosler να κρύψει την αθλιότητα και ανικανότητά της, οι στατιστικές, τα ντοκουμέντα και η πραγματικότητα τους δείχνουν το… μεσαίο δάκτυλο! Δεν καλοπερνούν ΟΛΟΙ οι Γερμανοί, με τα κέρδη της ελίτ από την ελληνική κρίση. Ο εργασιακός μεσαίωνας πίνει μπύρες στο Βερολίνο, στην υγεία των κορόιδων με την BILD στο χέρι! Το παρακράτος της Merkel, μαζί με τις πολυεθνικές και τους τραπεζίτες, κατάφερε να τους ρίξει στάχτη(τόνους) στα μάτια λαϊκίζοντας, συκοφαντώντας και λασπολογώντας, όσο-και ας μην αρέσει η σύγκριση- οι ναζί τους Εβραίους πριν το Ολοκαύτωμα. Έκρυψαν, πίσω από το ρατσιστικό τους μένος, τις τεράστιες ευθύνες τους για τον εφιάλτη στον οποίο μετατράπηκε η ΕΕ για τους πολίτες της. Σίγουρα, η διαφθορά στην Ελλάδα είναι μάστιγα. Όμως πίσω από κάθε Έλληνα πολιτικό διεφθαρμένο, δεν είναι ο ελληνικός λαός στο σύνολό του, ούτε μια διεφθαρμένη χώρα, αλλά πολυεθνικές, τις περισσότερες φορές γερμανικές. Τα στοιχεία για Ελλάδα και Γερμανία, αποδεικνύουν μια ανάρμοστη σχέση ανάμεσα στις ελίτ των 2 χωρών, με θύματα, σε αναλογία περίπου 90 προς 10% για Έλληνες και Γερμανούς.  […] «έρευνα που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο Johannes Kepler, σύμφωνα με την οποία το γερμανικό Δημόσιο θα χάσει μέσα στο 2012 περί τα € 250 δισ. από κρούσματα διαφθοράς αξιωματούχων του! Η έρευνα του πανεπιστημίου στηρίχθηκε σε στοιχεία της Διεθνούς Διαφάνειας, όπου επισημαίνεται μεν ότι η Γερμανία βρίσκεται στην 14η θέση στην σχετική κατάταξη των χωρών με την λιγότερη διαφθορά, αλλά η εικόνα της φέτος είναι μακράν η χειρότερη από το 1995! Την έρευνα φιλοξενεί σε σημερινό δημοσίευμα της η Die Welt που χαρακτηριστικά υποστηρίζει ότι «οι δωροδοκίες και οι «χάρες» ανάμεσα σε αξιωματούχους του Δημοσίου και στελέχη του ιδιωτικού τομέα στην Γερμανία βρίσκονται σε χειρότερο επίπεδο και από το 1995, όταν το σχετικό κόστος είχε υπολογιστεί στα € 220 δις»… Αυτοί ήταν οι λόγοι παραίτησης του προέδρου Wulff και ένα τέτοιο σκάνδαλο στοίχησε την προεδρία του κόμματός του, στον Shauble και τελείωσε άδοξα την καριέρα του Helmut Kohl. Σίγουρα τα ποσοστά για την Ελλάδα δεν είναι τα καλύτερα, το αντίθετο, αλλά πια όλο και περισσότεροι κοιτάζουν για τα «ελληνικά» σκάνδαλα και προς Βερολίνο. «η διαφθορά στην Ελλάδα συνιστά «μεγάλο πρόβλημα» για το 98% των πολιτών, όταν στους «27» το αντίστοιχο ποσοστό είναι 74%.» «Στην ίδια θέση με την Κολομβία και την Ταϊλάνδη βρίσκεται η χώρα μας στον σχετικό δείκτη. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μας ξεπερνά μόνον η Βουλγαρία»(σχόλιο: να γίνουμε Βουλγαρία ή είμαστε ήδη;). Ο σκοπός όλων αυτών, ήταν, το λένε πια ξεκάθαρα, μια γερμανική Ευρώπη και το… ξεκόλλημα των Ελλήνων από την πατρίδα τους.
·           Το σκάνδαλο SIEMENS έκλεισε με μια συγγνώμη, υποσχέσεις για επενδύσεις και κάτι ψιλά για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Και τα άλλα σκάνδαλα τέλος με εξεταστικές.
·           Τα εξοπλιστικά επίσης δεν υφίσταται ως θέμα, εκτός από κάποια ΜΜΕ και κυρίως το Internet. Αλλά οι υπεύθυνοι σφυρίζουν. Τι να πουν οι «ενάρετοι» Βορειοευρωπαίοι; Ότι δίναμε γερμένα υποβρύχια στην Ελλάδα και, σίγουρα, δεν τα ζητούσαν πολίτες για τις διακοπές και το ψάρεμα; Καλύτερα να τους βρίσουμε, να βγάλουν και οι τράπεζές μας, και άλλα λεφτά από νέα ληστρικά δάνεια και οικονομικούς ελέγχους.
·           Οι γερμανικές κ.ά. πολυεθνικές δεν χρειάζεται να πληρώσουν τα χρέη τους στο Ελληνικό Δημόσιο. Όλα καλά. Περασμένα ξεχασμένα τα φέσια. Αλλιώς πώς θα γίνουν «επενδύσεις» στην Ελλάδα;
·           Γιατί να καθόμαστε να ασχολούμαστε με… λάθη παλιά και να πηγαίνουμε στην Χάγη; Ποιος θυμάται τι έγινε το 1940; Στην Γερμανία όχι πολλοί…
Κάπως έτσι «λύνονται» τα θέματα με την Γερμανία… Και μετά φταίει ο ελληνικός λαός που δεν θέλει «βοήθεια» και τον ενοχλεί η-γερμανική- «αλήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου