Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΕΞΑΓΟΡΑ ΨΗΦΩΝ(ως το τέλος τους ίδιοι οι πολιτικάντηδες)

ΕΞΑΓΟΡΑ ΨΗΦΩΝ(ως το τέλος τους ίδιοι οι πολιτικάντηδες)
Μερικά περιστατικά που δείχνουν πώς προσπαθούν οι τελειωμένοι να παραμείνουν στις καρέκλες τους.
·      16/03/2012 «Ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. Τη δυνατότητα απόσπασης στην Κύπρο δημοσίων υπαλλήλων, προβλέπει τροπολογία των υπουργών Οικονομικών και Εξωτερικών, που κατατέθηκε στη Βουλή και στο νομοσχέδιο που αφορά το Πρόγραμμα Ήλιος και την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Σύμφωνα με την τροπολογία, επιτρέπεται, με κοινή υπουργική απόφαση, η απόσπαση Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων σε αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων των διπλωματικών αρχών σε τρίτες χώρες, για να προσφέρουν υπηρεσίες κατά την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Το Ελληνικό Δημόσιο θα επιβαρυνθεί εκτός από το μισθό των υπαλλήλων και τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής των υπαλλήλων, ενώ οι δαπάνες διαμονής και διαβίωσης θα καταβληθούν από το κυπριακό Δημόσιο. Επιτρέπεται, επίσης, με κοινή υπουργική απόφαση η απόσπαση Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων συγκεκριμένων υπουργείων, στην κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, στους οποίους καταβάλλονται από το ελληνικό δημόσιο πλήρεις αποδοχές και από την Κυπριακή Δημοκρατία ανάλογη ημερήσια αποζημίωση.»
·      09/03/2012 «Αυξήθηκαν οι βασικοί μισθοί των εμμίσθων δικηγόρων, αλλά μειώθηκαν τα επιδόματά τους, ενώ συνολικά οι αποδοχές των εμμίσθων δικηγόρων μειώθηκαν κατά 15-40%, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, μετά τα σχετικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αυξήσεις στις αποδοχές των εμμίσθων δικηγόρων, τη στιγμή που ο ελληνικός λαός περνάει δύσκολες ώρες και υπάρχει φτώχεια. Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι πριν την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου οι δικηγόροι παρ’ Αρείω Πάγω είχαν βασικό μισθό € 1.666 και πλέον αυτού όλοι οι δικηγόροι ελάμβαναν κίνητρο απόδοσης € 100, επίδομα ηλεκτρονικού υπολογιστή € 104, επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών € 45  και επίδομα διδακτορικού € 75. Και προσέθεσε ο κ. Παπαϊωάννου: «Όλοι οι δικηγόροι παρ’ Αρείω Πάγω έπαιρναν € 1.900». Πέρα απ’ όλα αυτά, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι οι αποδοχές προσαρμόστηκαν στο ενιαίο μισθολόγιο και είναι κάτω από τις προβλεπόμενες του Κώδικα Δικηγόρων. Παράλληλα, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης ότι «ο βασικός μισθός των δικηγόρων με πάγια εντολή, εμφανίζεται μεν αυξημένος, όπως αυξημένος είναι και για τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους, στο σύνολο, ωστόσο, των αποδοχών υπάρχει μείωση» και επανέλαβε ότι στο σύνολο των εμμίσθων δικηγόρων μειώθηκαν οι αποδοχές κατά 15 – 40%. Την ίδια στιγμή, όμως, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης νομικών υπηρεσιών του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ), Στ. Κουρνιανός, κάνει λόγο για αύξηση της τάξεως του 10-15%.» […] «ο βασικός μισθός των εμμίσθων δικηγόρων του Δημοσίου κ.λπ., εκτός των ανεξάρτητων Αρχών, οι οποίοι μπορούν να παρασταθούν στο Πρωτοδικείο ανέρχεται στα € 1.250, των εμμίσθων δικηγόρων οι οποίοι μπορούν να παρασταθούν στο Εφετείο στα € 1.652 και των δικηγόρων οι οποίοι μπορούν να παρασταθούν στα 3 μεγάλα δικαστήρια της χώρας(Συμβούλιο της Επικρατείας, Άρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο) στα € 1.906. Παράλληλα, επανέρχεται το χρονοεπίδομα 2% επί του βασικού μισθού για κάθε δύο χρόνια δικηγορίας, ενώ προ επταετίας(2004) είχε σταματήσει η χορήγησή του. Κατόπιν αυτών εκτιμήθηκε ότι η αύξηση των εμμίσθων δικηγόρων σε βάθος χρόνου τριετίας ανέρχεται στο 10-15%. Ο ανακαθορισμός των αποδοχών των εμμίσθων δικηγόρων, εάν και έχει αναδρομική εφαρμογή από 1η Νοεμβρίου 2011, ωστόσο δεν έχει μέχρι σήμερα δοθεί.»
Η εξαγορά ψήφου, στην Ελλάδα καταργήθηκε με αντάλλαγμα την απασχόληση στο δημόσιο. Ο Πάγκαλος αναφέρθηκε στον νόμο Πεπονή, σε συνέντευξή του στις εφημερίδες της Γενεύης «Tribune de Geneve» και Λωζάνης «24 Heures»(21/09/2011). Όλα μελετημένα τα έχουν τα κατακάθια…  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου