Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012

ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ! ΕΥΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ Η ΚΡΙΣΗ(ο Πάγκαλος έλεγε ευλογία το μνημόνιο)!

ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ! ΕΥΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ Η ΚΡΙΣΗ(ο Πάγκαλος έλεγε ευλογία το μνημόνιο)!
[και εμένα αν δεν με άγγιζε η κρίση και η εφορία και δεν είχα οικογένεια δέσποτά μου θα έλεγα τέτοια «ωραία» ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου για τις αμαρτίες Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων. Δεν ξαφνιαζόμαστε που ο ανώτερος και ο ανώτατος κλήρος συντάσσονται-κάποιοι, μην γενικεύουμε- στο πλευρό της σάπιας, διεφθαρμένης πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και της πελατείας και των στηριγμάτων της. Από την τουρκοκρατία το ίδιο πράττει, ακόμα και με αλλόθρησκους ή αλλόδοξους επικυρίαρχους και κατακτητές]
«Η οικονομική κρίση είναι ευλογία Θεού»
«Το γεγονός ότι επιβιώνουμε με τα τόσα λάθη που έχουμε κάνει, οφείλεται στο Θεό και στην Παναγία Μητέρα Του», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μετά το τέλος της πανηγυρικής λειτουργίας στην Παναγία Τρικουκκιώτισσα, στον Πρόδρομο. Είπε επίσης ότι ο λαός και ο τόπος περνούν δύσκολες στιγμές και πρόσθεσε ότι «οφείλουμε πάντοτε να ζητούμε τη βοήθεια της Παναγίας, τις μεσιτείες της προς τον υιό της, ώστε να υπερβαίνουμε τις καθημερινές δυσκολίες της ζωής». Για το Κυπριακό, ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι η λύση πρέπει να στηρίζεται στις αρχές που διέπουν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, για να ζήσει όλος ο λαός, Έλληνες και Τούρκοι, ευτυχισμένοι, στη γη των πατέρων τους(σχόλιο: πότε οι Τούρκοι είχαν ως «γη των πατέρων τους» την Μεγαλόνησο δεσπότη μου; Κατακτητές και εισβολείς ήταν πάντα!). Όμως, τόνισε πως στόχος της Τουρκίας είναι η δημιουργία τουρκικού κράτους στην Κύπρο και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση εάν η Τουρκία δεν εγκαταλείψει τις μαξιμαλιστικές θέσεις της. Εάν παρ' ελπίδα, είπε, βρεθεί κυπριακή ηγεσία που να αποδεχθεί αυτές τις θέσεις, τότε είναι θέμα ελαχίστου χρόνου η τουρκοποίηση της Κύπρου. Εξ’ άλλου, ο μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος, σε δηλώσεις στη μονή Παναγίας του Κύκκου, ανέφερε ότι η οικονομική κρίση είναι ευλογία Θεού, «γιατί αποτελεί ηχηρό χαστούκι, μια παιδαγωγική τιμωρία από τον ίδιο τον Θεό για να ξυπνήσει τον λαό». «Επειδή για 38 χρόνια όχι μόνο δεν μετανόησε ο λαός, αλλά βυθίστηκε στην αμαρτία και την ανομία και αρνήθηκε την θεϊκή παρουσία, ο Θεός μεταποίησε την ηθική και πνευματική κρίση σε οικονομική κρίση», ανέφερε ο μητροπολίτης Νικηφόρος(σχόλιο: θα τον λάτρευε η Merkel τον δεσπότη! Και γι’ αυτή την προτεστάντη είμαστε αμαρτωλοί που τιμωρούμαστε).
Υ.Γ.: καλύτερα να έμενε στις προσευχές και ας μην προκαλεί τον ελληνισμό τόσο, ως βδελυρό και έκφυλο που αξίζει ό,τι περνάει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου