Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΚΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥ!(ο φόβος φυλάει τα έρημα, αλλά μόνο ο Υπ. Εξ. φοβήθηκε τους Έλληνες)

ΚΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥ!(ο φόβος φυλάει τα έρημα, αλλά μόνο ο Υπ. Εξ. φοβήθηκε τους Έλληνες)
Έχουν φοβηθεί οι Γερμανοί και τις απαντήσεις μας στην προπαγάνδα και ότι τους χαλάμε την εικόνα της υπερδύναμης, αναφέροντας, με την συμπαράσταση πια πολλών φιλελλήνων, τον τρόπο που σκέφτεται πραγματικά η γερμανική ελίτ και κυβέρνηση για την Ελλάδα και το σύνολο της Ευρώπης(ποτέ δεν την ήθελε ΑΛΗΘΙΝΑ ενωμένη) και έχουν αρχίσει να μας ρίχνουν στάχτη… φιλίας στα μάτια. Την δουλειά, παρότι δεν τον βοηθά κανένας, το αντίθετο μάλιστα, ανέλαβε ο Υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας, Guido Westerwelle, ο οποίος έκανε δηλώσεις-ανέκδοτα, στα ΝΕΑ, για τις σχέσεις των 2 χωρών μετά από 2 χρόνια κρίσης στην Ελλάδα. Αν τα πιστεύει αυτά, δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται ότι μας κοροϊδεύει, όπως στην επισυναπτόμενη φωτογραφία και απλώς τα λέει για τα μάτια, με διπλωματικό ύφος.
1.    Είπε ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Κάτι που δεν πιστεύουν πολλοί Ευρωπαίοι αιώνες τώρα, λόγω των ιστορικών ιδιαιτεροτήτων του ελληνικού/ ελλαδικού χώρου από την διάσπαση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και μετά. Πάντως η ιστορία των 2 «πλευρών» αυτής έχει εξίσου μεγάλη σημασία για την δημιουργία της σύγχρονης Ευρώπης, αλλά σκόπιμα διδασκόμαστε ιστορία πολύ αποσπασματικά. Οι Δυτικοί έχουν για τους εαυτούς τους μια πολύ καλλωπισμένη εικόνα εγκλημάτων τύπου Σταυροφορίες, Αποικιοκρατία ως τις εκστρατείες μετά τον Β’ ΠΠ όπου έχουν συμφέροντα και οι περιοχές είναι πλούσιες.
2.    Είπε ότι μας σέβεται. Δεν αντιλέγω. Σε σχέση με την υπόλοιπη γερμανική κυβέρνηση δεν μας έχει βρίσει σχεδόν καθόλου. Άλλωστε είναι διπλωμάτης και αυτοί κρύβουν την αλήθεια και τις απόψεις τους καλά.
3.    Είπε ότι μας φαρμακώνουν οι Γερμανοί για το καλό μας! Και ότι το καλό φάρμακο είναι συνήθως πικρό. Κάποιοι όμως γιατροί «αγαπητέ» υπουργέ προκύπτουν ή κομπογιαννίτες ή εγκληματίες. Γιατί αρνείστε εναλλακτικές θεραπείες, εκτός από την λιτότητα; Ή την συμβουλή από άλλους γιατρούς τους οποίους βρίζετε ως ανίκανους, πριν αναπτύξουν την θεωρία τους; Ο σκοπός της κρίσης είναι άλλος, να μας εξαφανίσει ως έθνος(η Merkel το είπε, έχουμε προσκολληθεί πολύ με την πατρίδα μας)
4.    Είπε ότι οι Γερμανοί εκτιμούν πολλοί τους Έλληνες. Όχι όλοι. Διαβάστε τι έχουν πει και για τον ρατσισμό που έχουμε νιώσει και ίσως θα καταλάβετε τους Έλληνες που λένε ότι νιώθουν ότι είναι οι Εβραίοι του 21ου αι..
5.    Είπε ότι οι Γερμανοί συμπάσχουν με τους Έλληνες! Ψέμα τεράστιο, για μεγάλο τμήμα της γερμανικής κοινωνίας που δείχνει να απολαμβάνει να μας βρίζει. Αντί για ιστορία, τους κάνετε πλύση εγκεφάλου και, μέσω προπαγάνδας, τους φυτεύετε πάλι τον σπόρο της «ανωτερότητας».
6.    Μίλησε για την δημοκρατία, που είναι ελληνικό δώρο. Εδώ αντιγράφει την εξαίρετη αριστερή βουλευτή Heike Haensel, που ο λόγος της ούτε που ακούστηκε(κάποιοι ήταν απασχολημένοι) και τα άρθρα που ευχαριστούν την Ελλάδα, για αυτή την προσφορά της, ανάμεσα στα τόσα που πρόσφερε στην Ανθρωπότητα. Αλήθεια του αρέσει η κατάσταση, στο λίκνο, όπως αναφέρεται συχνά, της δημοκρατίας, η εικόνα των μνημείων της στα γερμανικά ΜΜΕ; Η ύβρις περί πώλησης, ενεχυρίασης ή ενοικίασης της Ακρόπολης; Πάντως είναι ο 1ος Γερμανός πολιτικός που ξέρει κάτι για την Ελλάδα. Και έμαθε και κάτι από σεβασμό, χάρη στον Έλληνα δάσκαλό του Δημήτριο Τσάτσο(1933-2010), πολιτικό και συνταγματολόγο, υφηγητή του γερμανικού και αλλοδαπού Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Βόννης.(Το 1969 εκλέχτηκε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά δεν διορίστηκε από τη δικτατορία. Ένα χρόνο μετά, επέστρεψε ως μόνιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βόννης.) Ας δημοσιεύσει τα μαθήματά του καθηγητή του και ας μιλήσει δημόσια για αυτά που είπε στα ΝΕΑ.
Έχει φοβηθεί τον αντιγερμανισμό και μια έρευνα των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ για το πώς βλέπει ο ελληνικός λαός την κυβέρνηση της Γερμανίας(ποτέ μετά τον Β’ ΠΠ δεν έχει συγκριθεί εκλεγμένη δημοκρατικά, ας πούμε-γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός δεν σέβεται την δημοκρατία και την ψήφο του λαού του, κυβέρνηση της χώρα με την ναζιστική Γερμανία-επίσης εκλεγμένη «κυβέρνηση», αλλά οι συνθήκες ανόδου του Hitler και η πολιτική, κοινωνική κατάσταση, όχι όμως τελείως η οικονομική, ήταν τελείως διαφορετικές- και μιλάει με ανησυχία για την αναμόχλευση παλαιών στερεοτύπων(που πρέπει όμως κάποιοι παράγοντες Γερμανοί να τα ενστερνίζονται βρίζοντας τους Έλληνες) για την Γερμανία. Πάντως φοβάται τα βρετανικά σχόλια για την Γερμανία περισσότερο ή το ίδιο με τις σβάστικες στην Αθήνα. Καλύτερα να μαζέψει, αντί για σχόλια και δημοσιεύματα με προκαταλήψεις, τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, που μας είχε συγκρίνει με την ναζιστική Γερμανία και έχει πάθει εμμονή με την χώρα μας. Και επιτέλους, ας ξεπληρώσει, το λένε και Γερμανοί, τα παλαιά χρέη, για τα οποία η σύγχρονη Γερμανία δεν φταίει, ο λαός, αλλά δεν έχουν ξεπληρωθεί. Και μιλάμε όχι απλά για κλοπή χρημάτων και αρχαίων, αλλά για λεφτά που εκλάπησαν και συνδυάστηκε η κλοπή αυτή με ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Όσο Γερμανοί παράγοντες και ΜΜΕ «επιπέδου» κάνουν προσβλητικά σχόλια και γράφουν βασισμένοι στα στερεότυπα για τους Έλληνες, άρθρα που τολμούν να ονομάζουν σατυρικά ή ιστορικά, τόσο η καχυποψία και το μίσος για την άρχουσα τάξη στην Γερμανία θα βασιλεύουν. Και γι’ αυτό δεν φταίει η Ελλάδα, αλλά οι εμμονές της Γερμανίας και τα ιστορικά λάθη, εξαιτίας της άγνοιας της ιστορίας(φοβούνται πολλοί να διαβάσουν ιστορία, γιατί μισούν, η συντριπτική τους πλειοψηφία, το παρελθόν τους), που επαναλαμβάνει, με ολέθριες συνέπειες για τον ελληνικό λαό. Έναν λαό που αξίζει σεβασμό και απαντήσεις για τα σκάνδαλα των Ελλήνων πολιτικών, που έγιναν με γερμανική χείρα βοηθείας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου