Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ο ROESLER ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Ή ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΥΡΩΠΗ(ΟΧΙ ΤΟΥ 1930-40) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Ο ROESLER ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Ή ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΥΡΩΠΗ(ΟΧΙ ΤΟΥ 1930-40) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Όλοι, και στην Γερμανία, λένε δεν χρειάζεται επίτροπος στην Ελλάδα, αλλά άντε να κάνεις καλά τον αντικαγκελάριο Roesler. Δεν χαμπαριάζει από δηλώσεις που λένε όχι σ’ αυτό, και μαζί με ένα μάτσο άλλους Βορειοευρωπαίους το λένε κάθε μέρα. Έναν επίτροπο τώρα! Και από πάνω λέει «δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θέλετε επίτροπο». Μήπως γιατί οι Ευρωπαίοι επίτροποι δεν είναι όπως παλιά, ας μην πω gauleiter, που είναι η κρυφή επιθυμία των Γερμανών, αλλά τουλάχιστον τοποτηρητές του 18ου-19ου αι.; Οι 27 επίτροποι(ένας από κάθε χώρα της ΕΕ) αποτελούν την πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η θητεία τους διαρκεί 5 χρόνια. Κάθε επίτροπος αναλαμβάνει την ευθύνη για συγκεκριμένους τομείς πολιτικής σύμφωνα με τα καθήκοντα που του αναθέτει ο πρόεδρος της Επιτροπής. […] Επομένως ΔΕΝ μπορεί η Γερμανία να ορίσει, μαζί με τους δορυφόρους της, επίτροπο για την Ελλάδα(κατά τον Roesler ο «Επίτροπος για την ανοικοδόμηση», θα ήταν ένας εκ των 27 επιτρόπων της ΕΕ και θα είχε «την κύρια ευθύνη για την προώθηση της ανάπτυξης και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», […]) όσο και αν εκβιάσει τα υπόλοιπα κράτη και όσο υποτελής είναι η διορισμένη από τα συμφέροντά της «ελληνική» τύπου κυβέρνηση Παπαδήμου. Οι Επίτροπο παίρνουν εντολές από την ΕΕ, όχι από την Γερμανία και σίγουρα όχι από τον αντικαγκελάριο αυτής. Τον έχουν χτυπήσει τα άσχημα ποσοστά τον Βιετναμέζο στον εγκέφαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου