Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ(εμείς τότε πρέπει να απαιτήσουμε από όλη την Ευρώπη και την Δύση τα χρωστούμενα από το 1820 περίπου)!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ(εμείς τότε πρέπει να απαιτήσουμε από όλη την Ευρώπη και την Δύση τα χρωστούμενα από το 1820 περίπου)!
Η Πολωνία ζητά από την Ισπανία να αποπληρώσει ένα δάνειο του 16ου αι.
Την στιγμή που η Ισπανία προσπαθεί να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, τα ποσοστά ανεργίας και να συγκρατήσει τα επιτόκια δανεισμού ένας Πολωνός βουλευτής ξεφύτρωσε από το πουθενά και ζητάει από την Μαδρίτη να εξοφλήσει ένα δάνειο ύψους € 57,4 εκ, από χρέος που προέρχεται από τον 16ο αι.. Πρόκειται για ένα δάνειο 430.000 χρυσών δουκάτων που είχε πάρει ο βασιλιάς Φίλιππος Β' της Ισπανίας(1527-1598) από τη βασίλισσα της Πολωνίας, την Ιταλίδα Bona Sforza(1494-1557) για να καλύψει τα έξοδα του πολέμου μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας για τον έλεγχο του Βασιλείου της Νεάπολης. Προσπάθειες αποπληρωμής του δανείου από την πλευρά της Πολωνίας γίνονται από τον 18ο αι. και μέχρι τώρα έχουν καταφέρει να πάρουν μόνο το 10% του ποσού. Προφανώς ο πολωνός βουλευτής Marek Poznański, 28 ετών, άρχισε τώρα να διαβάζει την ιστορία της χώρας του και κάλεσε το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας να εξετάσει το θέμα.
Υ.Γ.: αν δεν μισούσαν την ελληνική ιστορία τα εδώ ανδρείκελα με τα κατεβασμένα σώβρακα θα έβλεπαν ότι ΟΛΟΙ χρωστάνε στην Ελλάδα πνευματικά δικαιώματα για τα επιτεύγματά της και χρηματικά ποσά δις για ληστρικά δάνεια, λεηλασίες και κλοπές αρχαιοτήτων από την εποχή του Αλάριχου ως σήμερα, εξώθηση σε πολέμους και πολιτειακές ανωμαλίες(π.χ. δικτατορίες) για δικό τους όφελος(όλη η ιστορία από την Επανάσταση ως και την κρίση του 2008 και η οικονομική μας πορεία από το 1820 οφείλεται στις τοκογλυφικές τους δραστηριότητες στην χώρα μας) και εξύβριση. Ειδικό κεφάλαιο οι πολεμικές αποζημιώσεις από τον Β’ ΠΠ. Ο καθένας διαβάζει ιστορία και βρίσκει χρέη και οφειλές… Κάτι θα μείνει από την κρίση. Μόνο στην Ελλάδα θέλουν την… κάθαρσή της(και την εθνοκάθαρση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου