Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΙΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ(ο ομογενής βουλευτής Ιωσήφ Ζησιάδης)

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΙΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ(ο ομογενής βουλευτής Ιωσήφ Ζησιάδης)
ΙΩΣΗΦ ΖΗΣΙΑΔΗΣ(JOSEF ZISYADIS) Ρωμηός από την Κωνσταντινούπολη ο 1ος μετανάστης στην Ελβετία Ένας ομογενής από την Πόλη μας, ο Ιωσήφ Ζησιάδης, είναι ο 1ος μετανάστης βουλευτής στην Ελβετία. Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη από πατέρα με καταγωγή από την Ήπειρο και μητέρα Εβραία, έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Κωνσταντινούπολη, από όπου και μετανάστευσε οικογενειακώς αρχικά στην Ελλάδα μετά τα Σεπτεμβριανά και ύστερα από 4 χρόνια στην Ελβετία, όπου και αναδείχθηκε. Ο Ιωσήφ Ζησιάδης ο οποίος ανέλαβε μάλιστα και το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως με πολλές περγαμηνές σ’ ότι σχετίζεται με το πρόβλημα των ναρκωτικών, στηρίζει φανατικά την Ελλάδα και υποστηρίζει ότι είναι καθήκον όλων των ομογενών στη δύσκολη αυτή περίοδο να βοηθούν παντοιοτρόπως την πατρίδα τους και όχι να τη θυμούνται μόνο τα καλοκαίρια για τις διακοπές τους.
Bόμβα Ελβετού βουλευτή στην ΕΡΕΥΝΑ του Παυλου Tσίμα(01/12/2011). Καταγγέλλει τις ελληνικές αρχές, τον Υπουργό οικονομικών και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο  που θέλησε να βάλει το θέμα κάτω απ' το τραπέζι. Από τις καταγγελίες του κ. Ζησιάδη προκύπτει σαφώς πως, από το 2005 ως σήμερα, οι αρμόδιες ελβετικές αρχές έχουν προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση σύναψη σύμβασης για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία, αλλά μέχρι πρότινος δεν υπήρξε ανταπόκριση από ελληνικής πλευράς. Υποστηρίζει ότι Έλληνες βουλευτές κι από τα 2 μεγάλα κόμματα δεν θέλουν να ανοίξουν οι λογαριασμοί διότι είναι οι ίδιοι που έχουν τις καταθέσεις! Στο 4:40 η δήλωση. Στο 14 λέει γιατί τα δις που έχουν καταθέσει στην Ελβετία οι βουλευτές να μην χρησιμοποιηθούν για να μην πεινάει ο κόσμος.
O Ιωσήφ Ζησιάδης μίλησε στον Τσίμα, αλλά αρνείται να μιλήσει στη Βουλή!(02/12/2011) Την έμμεση άρνησή του, μέσω ανάρτηση της στο facebook και twitter(!!!), να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της ελληνικής Βουλής εξέφρασε ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής της Ελβετίας Ιωσήφ Ζησιάδης, σχετικά με τις καταγγελίες του στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα, ότι πολλοί Έλληνες βουλευτές διατηρούν λογαριασμούς στη συγκεκριμένη χώρα. Ο κ. Ζησιάδης υπενθυμίζει ότι κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή της Ελβετίας για τη δίωξη της φορολογικής απάτης και την αναγκαιότητα να υπάρξει μια διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών. Η Υπουργός Οικονομικών κυρία Eveline Widmer-Schlumpf απάντησε ότι από το 2005 η Ελβετία επιζητεί και δεν ανταποκρίνεται η Ελλάδα για μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης. Ο κ Ζησιάδης κλήθηκε να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της ελληνικής Βουλής, αλλά με επιστολή του αρνήθηκε λέγοντας πως  «Ελπίζω και εύχομαι να μελετήσετε και να λάβατε σοβαρά υπόψη σας τις θέσεις της αρμόδιας Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας και έτσι να κατανοήσετε πως οι δικές μου σκέψεις, που εκφράστηκαν στην εκπομπή του κ. Π. Τσίμα, Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων, έχουν αρχή και τέλος την αποστομωτική απάντηση που δέχθηκα στο ελβετικό κοινοβούλιο». Συνεπώς ο κ. Ζησιάδης δεν έχει στοιχεία, απλώς επανέλαβε μια φράση της υπουργού οικονομικών της Ελβετίας δίχως να ελέγξει τίποτα. Επιπλέον απαντάει στη Βουλή των Ελλήνων μέσω  facebook και twitter! Υπεύθυνη συμπεριφορά!
Και να μην ξεχνάμε ΓΙΑΤΙ τώρα μιλάνε για καταθέσεις στην Ελβετία… Τις φορολόγησαν και άλλες χώρες, όπως η… ενάρετη Γερμανία(βγάζουν και αυτοί «μαύρο χρήμα»;) Το μέτρο θα ισχύσει από τις αρχές του 2013 μετά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Βέρνης και Βερολίνου για αναδρομική φορολόγηση γερμανικών καταθέσεων. Έρχεται η σειρά και των ελληνικών. Το μέτρο ισχύει για ανώνυμες καταθέσεις που δεν έχουν φορολογηθεί από την ελβετική κυβέρνηση και ο φόρος που θα επιβληθεί από τη γερμανική φτάνει το 41%. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του REUTERS και βάσει της συμφωνίας, η οποία είχε ήδη εγκριθεί από την Άνω Βουλή της Ελβετίας, η αναδρομική φορολόγηση των λογαριασμών αλλοδαπών, οι κάτοχοι των οποίων δεν ονοματίζονται θα ισχύσει από τις αρχές του 2013. Αντίστοιχες διμερείς φορολογικές συμφωνίες έχουν συνομολογηθεί με τη Βρετανία και την Αυστρία, ενώ ήδη από το 2010 σχετικές πρωτοβουλίες έχει αναλάβει και η Ελλάδα. Στην Ελβετία εκτιμάται πως έχει κατευθυνθεί το 10% περίπου των καταθέσεων που έφυγαν την τελευταία διετία από τις ελληνικές τράπεζες, δηλ. περίπου € 2,5 δις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου