Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ(η πολιτική τάξη στην Ευρώπη διαπράττει παιδοκτονία και είναι συνεργός στο δουλεμπόριο)

ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ(η πολιτική τάξη στην Ευρώπη διαπράττει παιδοκτονία και είναι συνεργός στο δουλεμπόριο)
ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ(Deutsche Welle 29/05/2012)
Άκρως ανησυχητικά είναι τα πορίσματα έκθεσης της UNICEF για την παιδική φτώχεια στις χώρες της ΕΕ. Περίπου 13 εκ παιδιά σε ΕΕ, Νορβηγία και Ισλανδία στερούνται βασικών αγαθών.  Η έκθεση της UNICEF διαπιστώνει διαφορές ακόμη και σε ισοδύναμες οικονομικά χώρες. Στη Δανία και στη Σουηδία καταγράφονται χαμηλά ποσοστά αποστέρησης ενώ αντίθετα δυσανάλογα υψηλά είναι τα ποσοστά αυτά στο Βέλγιο και στη Γερμανία. Στην κατάταξη αυτή των 29 χωρών, η Ελλάδα βρίσκεται στην 21η θέση, ενώ η Γερμανία στην 15η. 13 εκ παιδιά στις 27 χώρες της ένωσης-συν την Νορβηγία και την Ισλανδία- στερούνται βασικών αγαθών- σύμφωνα με την έκθεση της UNICEF που παρουσιάστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες και στην Κολωνία. Ακόμη και στις πλούσιες χώρες το πρόβλημα της παιδικής φτώχειας δεν έχει επιλυθεί. Καλύτερα από άλλους τα καταφέρνουν πάντως οι Σκανδιναβοί. Απογοητευτικές οι γερμανικές επιδόσεις Στην 15η θέση η Γερμανία, στην 21η η Ελλάδα Για τη Γερμανία το αποτέλεσμα συνιστά κόλαφο. «Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι η Γερμανία δεν καταφέρνει να διασφαλίσει στα παιδιά καλύτερους υλικούς όρους διαβίωσης», τόνισε ο γενικός διευθυντής του γερμανικού γραφείου της UNICEF, Christian Schneider. Βάση της έρευνας αποτέλεσε αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση της ΕΕ με δείγμα 125 χιλιάδων νοικοκυριών. Στο πλαίσιο αυτό η μελέτη καθορίζει 14 προϊόντα ή υπηρεσίες που θα έπρεπε να έχει διασφαλίσει κάθε παιδί στις χώρες που ευημερούν. Εάν 2 από αυτά δεν διασφαλίζονται τότε η έρευνα επισημαίνει ιδιαίτερες ελλείψεις. Στη Γερμανία το ποσοστό των παιδιών, στα οποία εντοπίζονται αυτές οι ελλείψεις είναι 8,8%. Στην Σουηδία, μόλις 1,3%, μολονότι η χώρα αυτή δεν είναι πλουσιότερη από τη Γερμανία. Στη Γερμανία περίπου 1,2 εκ παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Άλλα τόσο ζουν με στερήσεις. Χειρότερη είναι η κατάσταση για τα παιδιά στις φτωχότερες χώρες της ΕΕ, δηλ. στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία και στην Ουγγαρία, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 21η θέση της συνολικής κατάταξης.
ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΣΕΞ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΔΝΤ(ΣΚΑΪ 30/05/2012)
Περίπου 40.000 γυναίκες και παιδιά, ηλικίας 12-25 ετών, έχουν πέσει θύματα εμπορίας με σκοπό την πορνεία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της διεθνούς οργάνωσης Α21 Campaign. Όπως αναφέρει σε έκθεσή του το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης, η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης, είναι κυρίως χώρα προορισμού και διέλευσης για γυναίκες και παιδιά θύματα. Από τις 40.000 θύματα, μόνο 100 αναγνωρίζονται κάθε χρόνο ως τέτοια. Η πλειοψηφία των θυμάτων στην Ελλάδα προέρχεται από την Α Ευρώπη, τη Ρωσία και την Αφρική. Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την ίδια έκθεση για τους διακινητές των θυμάτων αυτών, καθώς αν και έχουν συλληφθεί 246 διακινητές περίπου, μόνο οι 27 καταδικάστηκαν, δηλ., δηλαδή περίπου το 10% των συλληφθέντων. Σύμφωνα, τώρα με τα στοιχεία της διεθνούς οργάνωσης, συνολικά σε όλον τον κόσμο υπολογίζεται ότι 27 εκ άνθρωποι είναι θύματα του σύγχρονου δουλεμπορίου. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό υποδουλωμένων ανθρώπων στην ιστορία της ανθρωπότητας. O ΜΟ ηλικίας των θυμάτων που διακινούνται είναι ανήλικα παιδιά, κυρίως κορίτσια, ηλικίας 14 ετών ενώ το 99% των θυμάτων δεν διασώζεται ποτέ. Στην Ευρώπη, μόνο 1 στους 100.000 διακινητές καταδικάζεται.
Σχόλιο: κατά τα άλλα η ΕΕ είναι η πιο πλούσια περιοχή στον πλανήτη… Όχι για τα παιδιά… Ούτε στην «ενάρετη» Γερμανία της frau NEIN Merkel… Να την χαίρεστε αυτή την Ευρώπη…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου